sunnuntai 7. joulukuuta 2008


Tämä ei oikeastaan mennyt yhtään niinkuin piti. Vietimme hauskan itsenäisyyspäivän hyvän ruuan, seuran ja ohjelman parissa. Otin ihania kuvia ja ajattelin näyttää teillekin niitä. Sitten koitti hetki, kun istuin tietokoneen ääreen. Ladatessani kuvia, ne eivät suostuneet aukeamaan ja minulle selvisi karu totuus. Kuvat olivat tiedostoja, joita ei voi avata kuin tietyllä ohjelmalla, jota tällä koneella ei ole. Se siitä sitten. Huokaisin syvään. Arkistojen kaivelu alkoi. Ainut hyvä kuva, jonka voisi laittaa oli tämä yksinkertaisen kaunis. Ehkä oikeastaan olikin hyvä, etten saanut päivällä ottamiani kuvia auki. Tämä yksinkertainen kuva tuo ainakin minulle mieleen itsenäisyyden ehkä vielä paremmin kuin monet värikylläiset ja levottomat kuvat, joita aiemmin kuvasin. Ne olisivat vain vieneet huomion siitä olenaisesta. Siitä, josta meidän kaikkien pitäisi olla kiitollisia. Vapaus.

2 kommenttia:

himalainen kirjoitti...

Tuo vapaus onkin se tärkein. Kovasti olemme kotona miettineet tänä viikonloppuna suomalaisuutta. Helposti keksi asioita, joita ei niin arvosta. Mutta oli vaikeampaa nimetä tarkasti asioita, jotka ovat tärkeitä. Mutta tuo vapaus kyllä nousee ylitse kaiken muun ja siihen kuuluu niin paljon, että sitä ei edes ymmärrä... alkaen sitten vaikka ihan niin arkisistä pienistä perusasioista kuin oikeus poimia marjoja metsistä..tuntuu niin itsestään selvältä usein, mutta eihän sekään sitä ole... puhumattakaan suuristä tärkeistä asioista.. kuten oma maa.

Kuva on hyvä!

Solen kirjoitti...

Olen aivan samaa mieltä kanssasi. Eikä tarvitse mennä kauaskaan, kun jo huomaa miten erilailla asiat siellä ovat. Ulkomailla matkustaessani, olen huomannut kuinka hyvin asiat meillä täällä suomessa on. Minkähänlaisia asioita esim. Espanjalaiset arvostavat ja vaalivat omassa maassaan? Mitä he miettivät itsenäisyydestä. Sitä olisi mielenkiintoista miettiä.