sunnuntai 9. lokakuuta 2011


Meillä ei ole yhtä ainutta nurkkaa enää puhtaana tässä huushollissa. Mistä te työssäkäyvät ihmiset saatte energian pitää kodin puhtaana? Tuntuu, että viikon aikana sotkua kertyy ihan uskomaton määrä, eikä viikonloppuna muuta ehtisikään kuin siivota. Viikolla ei vain jaksa, tai ainakaan minulle ei ole energiaa siihen. Kertokaa käytännönvinkkejä, jos sellaisia teillä on, vai onko se vain se perinteinen itseään niskasta tarttumisen metodi.

***

Every corner of our home is full of mess. Where do you guys get energy to keep your homes clean and going to work every day? Please tell me some household tips, if you have one. Or is the "just do it"-method the best?

14 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Yleensä pakon edessä - eli hiukan ennen vieraiden saapumista. :)

milla kirjoitti...

Onpa sattuma. Mietin tänään imuroidessani ihan samaa. Meillähän tilanne on se, että mies on kuntoutuja eli hän on yleensä kotona ja siivoaa useammin, koska minä olen töissä. Mutta ,hän oli tässä mökillä muutaman päivän ja koti alkoi näyttää likaiselta. Oli pakko sitten imuroida edes, ennenkuin hän palasi kotiin :) Siivoan yleensä roiskeet ym. sotkut heti, mutta imurointi tai lattioiden peseminen.. en vaan jaksa työpäivinä yhtään mitään muuta. Tänäänkin harmittelin, että olisi ollut kiva mennä ottamaan valokuvia metsään, mutta ei minulla aamuvuoron jälkeen ollut enää yhtään energiaa mihinkään. Ärsyttävää suorastaan..

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä en vaan piittaa pölystä :) Yritän laittaa tavaroita paikoilleen päivittäin ja pitää keittiönkin jossain kunnossa pitkin viikkoa. Jos siivoan, se tapahtuu sunnuntaina, kun olen saanut levätä jo yhden päivän. Mutta tänäänkään en siivonnut, oli parempaakin tekemistä. Paras inspiraation lähde ovat mulle sisustuslehdet :)

Tuo kuva on muuten upea.

Mirva kirjoitti...

En käy töissä, mutta en kyllä saa koskaan lapsen kanssa kahdestaan ollessa siivottuakaan. Yleensä pakotan itseni siivoamaan perjantaisin sillä ajatuksella, että sitten saa viikonlopun olla rauhassa. Että nyt kun nämä jaksan tehdä, niin sitten saa levätä.

Tietysti järjestelen tavaroita ja siivoilen keittiötä vähän sitä mukaa kun sotkua tulee, mutta muuten koitan ajatella että yksi siivouspäivä viikossa riittää...

Ihana kulho tuossa kuvassa!

Ariane Reichardt kirjoitti...

Hei,
I'm so sorry, but I even don't know...

Maybe 'just do it'? Maybe are there too many things and stuff to manage?

I'll continue.

Best,
Ariane.

Anonyymi kirjoitti...

Omalta kohdaltani yksi huomionarvoinen juttu:
kaikki on aivan samoin tässä suhteessa nyt kun olen töissä verrattuna siihen etten ollut.
(Paitsi että nyt tuntuu että saan hiukan enemmqn aikaseksi kuin silloin kun olin päivät kotona. Silloin nimittäin ajattelin ettá aikaa on loputtomasti ja että teen sitten "kohta")

Eli: kerran viikossa siivotaan mutta kamat ovat noin ylipäätään siellä sun täällä.

Hanna from the corner table kirjoitti...

Minä en pölystä myöskään hirveästi piittaa. Pyyhin ja imuroin silloin kun tulee inspis. Yritän, että kaikella olisi oma paikkansa ja turhaa tavaraa vähän. Tuntuu hyvältä kun saa makkarin tavarat järjesteltyä omille paikoilleen ennen nukkumaan menoa. Se toimii ja aamulla on siistiä. Tuuletan myös paljon, se auttaa ;)

SARI kirjoitti...

Inspiraation mukaan se menee - niinkuin kaikki muukin. Minulla ainakin, ei ole erityistä siivouspäivää. Pyykkipäivä kyllä on. Kyllä se inspiraatio sitten löytyy kun sotkunsietokyvyn rajat on ylitetty.

Annika kirjoitti...

Mekään ei siivota, yritetään vain sietää :D Sotkulla näkyy olevan joku vakio. Toisinaan saan kummallisia puuskia ja pistän koko huushollin kuntoon. Yleensä meillä on tavarat järjestyksessä, mutta maton alla kilo hiekkaa. Olen yrittänyt puhua, että josko pidettäis siivouspäivä säännöllisesti... yritykseksi on jäänyt.

varista kirjoitti...

Täällä yritetään imuroida kerran viikkoon, muttei sekään aina oikein luonnistu. Monta projektia yksiössä on aika katastrofiyhtälö. Siivoan siis silloin kun jaksan ja ehdin. Toisaalta taas en sotkekaan ylenpalttisesti.

un arc-en-ciel dans le lavabo kirjoitti...

i have no clue !!! if you find a good recipe (most of the commenters here wrote in Finish !) please let me know !!!
our house is in renovation process, it is such high maintenance + we have 5 cats mostly indoors, + we live in the country (many commutes to the city where my daughter is in school)... some days i hardly have the time to sit down for a cup !
and most time i have to say "stop" and MAKE time for myself !
a big hug, your photo is beautiful though !

Outi kirjoitti...

Luin joskus jostain kolmen minuutin säännöstä: siisti iltaisin joku pieni alue ennen nukkumaanmenoa; lataa tiskikone, järjestele lehtipino jne. Jos yhden asian hoitamiseen menee alle kolme minuuttia, et voi kieltäytyä. Ja koska meidän huusholli on jatkuvan kaaoksen alla, ajattelin jos kolmen minuutin säännöstä kehittelisi puolen tunnin säännön: siisti joka päivä joku kohde, jos sen hoitamiseen menee alle puoli tuntia. Noh, molempien sääntöjen käyttöönotto on vielä vähän työn alla. ;)

E. kirjoitti...

I just discovered your blog and I'm really glad! It's lovely with great pictures. Glad you write some English too, because Finnish looks just like chinese to me :-) So intrigueing!

x E.

Merruli kirjoitti...

Tämä menee nyt aivan tuon postauksen vierestä, mutta huomasin kun kyselit tutuissa blogeissa Ifolorista korttien painatuksessa. Minulla on sekä hyviä että ei niin hyviä kokemuksia. Yli vuosi sitten tilaamissani postikorteissa ei värisävyt täsmänneet, etenkään punaiset, mutta se ongelma on saattanut jo poistua, enkä pitänyt korttien mattapinnasta, koska se tappoi loputkin värisävyt. Viimeksi tilasin vauvan kiitoskortteja ja niihin olin suhteellisen tyytyväinen, mutta kyseisissä korteissa oli pinnassa helmiäisviimeistely, joka siihen yhteyteen sopi hyvin. Toimitus on kuitenkin ollut huippunopeaa.