torstai 7. maaliskuuta 2013

Kyllä se kevät sieltä tulee, ja se fiilis, vaikkakin pikkuhiljaa, välillä takapakkia ottaen. Mutta jaksan odottaa ja sehän aina palkitaan, eikös?

***

I´m convinced that spring is coming, and the feeling of it, although it´s taking babysteps and sometimes walking backwards. But I can wait and it will be rewarded, right?

13 kommenttia:

sanna kirjoitti...

Kyllä palkitaan! Minä rakastan maaliskuuta. Kaikki on omalla tavallaan ihania, mutta maaliskuu ja elokuu erityisen rakkaita ja kauniita. Luulen että niiden valo on se mikä tekee niistä minulle erityiset kuukaudet.

Kerroit edellisen postauksesi kommenteissa, että teit myös toimivaa palashampoota. Saisinkohan tiedustella, että millaiset hiukset sinulla on? Olisi niin ihana käyttää palashampoota muovipulloissa myytävän sijaan, mutta useista kokeiluista huolimatta en ole oikein onnistunut. Minun hiukseni ovat sellaiset pienelle poninhännälle yltävät, hennot mutta jäykät. Olisiko sinulla vinkkejä palashampoon käyttöön? Aion kyllä vielä kokeilla sitä, heti kunhan nykyinen shampooni loppuu.

Sinulla on ihana tunnelma blogissasi.

Solen kirjoitti...

Heippa Sanna, kaikissa kuukausissa on jotain hyvää, mutta minulle on aina vaikeimmat nämä viimeiset talvikuukaudet. Olisin jo valmis kevääseen :)

Olen käyttänyt palashampoota nyt noin vuoden enkä vaihtaisi tavalliseen! Minulla on luonnonkiharat, ohuet, kiharalle tyypillisesti kuivat mutta aika nopeasti rasvoittuvat hiukset. Käytin ensin flow-kosmetiikan hamppu-turvepalashampoota, mutta sitten ajattelin kokeilla itse tehdä shampoota ja siitä tulikin tosi hyvä. Käytin suurinpiirtein samoja aineksia mitä flown palassa on. Flowlla on erilaisille hiuksille sopivia paloja.
Huomasin heti kun aloin käyttää palashampoota, että hiukset pysyivät paljon kauemmin aikaa puhtaan oloisina ja ne olivat paljon "kuohkeammat". Ns. markettishampoissa on niin paljon kaikkea ylimääräistä, mikä jää hiuksiin muhimaan ja siksi ne eivät toimineet ainakaan minulla läheskään yhtä hyvin kuin tämä palashampoo. Suosittelen kokeilemaan!

Saanko vielä udella, että miksi koet ettet ole onnistunut palashampoon käytössä?

sanna kirjoitti...

Kiitos vastauksestasi!

Minä olen kokeillut ainakin tuota samaista flow:n palaa, ja jotain muutakin heiltä. Nyt kaapissa odottelee muistaakseni mali-pala, flow:lta sekin.

Minäkin tunsin kuohkeuden, mutta myös tahmaisuuden. Senhän sanotaan häviävän ajan myötä - ehkä en malttanut odottaa tarpeeksi pitkään. Mutta en siis suinkaan luovuta vielä! Haluaisin kovasti löytää toimivan ratkaisun. Muuten käytän pulloissa myytäviä luontaiskosmetiikkashampoita.

Käytätkö palan jälkeen jotain hoitoainetta tai hiushuuhdetta?

Solen kirjoitti...

Niin, flown ohjeissahan sanotaan, että ekojen käyttökertojen jälkeen saattaa hiukset olla tahmaisen oloiset. Minulla ei jostain syystä ollut ollenkaan tuota efektiä. Luulen, että jos käytät kärsivällisesti tarpeeksi kauan palaa, niin tahmaisuus häviää. Voihan se olla, että se palashampoo ei ollut paras juuri sinun hiuslaadullesi...

En käytä mitään huuhdetta, vaikka se tekisi varmaan hyvää. Yleensä huuhtelen hiukset vain tosi kylmällä vedellä pesun jälkeen. Olen tosin pohtinut etikkahuuhteen kokeilua. Eli vettä ja vähän etikkaa ja sillä huuhtelee.

Onhan nuo luontaistuotekauppojen juoksevat shampootkin ihan hyviä, mutta itsellä ainakin suurena kannustimena oli myös se, että ei tule tuota muovijätettä niin paljon.

Toivottavasti tällä kertaa löydät palashampoiden ihanuuden! :)

Anna kirjoitti...

The light tell us that spring is coming quietly!

Marja kirjoitti...

Oma palashampookokemukseni (harmittavasti negatiivinen): hiuksissa ihana puhtaus pitkään, todella kuohkeat hiukset, mutta päänahkaan ilmestyi muutaman viikon jälkeen valkoinen tahmea kerros. Sitkeästi käytin palaa edelleen useamman viikon (mielestäni ihan oikein, siis ohjeiden mukaan omalle hiustyypilleni ja huolellisesti huuhdellen), kerros oli ja pysyi. Kahdella kaverillanikin on tuo sama kokemus palashampoosta.

En ole nyt kokeillut uudestaan, hieman houkuttaisi, koska palashampoo oli kätevä ja tosiaan noista muovipulloista tulee minun hiusmäärälläni niin paljon roskaa.

Sarppu kirjoitti...

Ihana valoisat kuvat, kyllä se tullee vaikka hitaasti tai ainakin tuntuu siltä, vielä kun sairastellaan niin ei oikein kevätfiilikseen ole päästy...mukavaa loppuviikkoa sinulle.

Solen kirjoitti...

Anna, yes, it´s coming and I couldn´t be happier about it!

Ilona, onpa kummallinen ilmiö, tuo valkoinen tahmakerros. Olisikohan siihen auttanut joku pesun jälkeen tehtävä huuhde?

Käytitkö jotain muotoilutuotteita tms. silloin kun pesit palalla? Ehkä niiden takia tahmainen tunne on voinut kestää kauemmin poistua kuin muuten. Ja tosi outoa, että se ei tullut heti vaan vasta viikkojen päästä, hmm...

Sarppu, hitaasti mutta varmasti. Yritän olla positiivisella mielellä, muuten en jaksa tätä kylmyyttä. Koskaan ei ole vielä ollut näin kovaa kesäkuumetta tähän aikaan. Ehkä se johtuu viime kesän kurjista keleistä, ei saanut elimistö ladattuja akkuja täyteen.

Pikaista paranemista!

Solen kirjoitti...

Hei Ilona,

Vihreän kosmetiikan sivuilla näyttäisi olevan vastaus joidenkin kokemaan pitkittyneeseen hiusten tahmaisuuteen:

"Kova vesi: Jos vesi on ns. kovaa vettä, on siihen liuennut erilaisia mineraaleja maaperästä esim. kalsiumsuoloja, tämä voi joskus haitata shampoopalalla pesua, tällöin hiukset tuntuvat tahmeilta eikä reaktio häviä. Joskus kaivovesi saattaa olla kovaa vettä. Voit pehmentää vettä liuottamalla soodaa veden sekaan n. 1rkl/ 5L ja pestä tällä pehmennetyllä vedellä hiukset.

Suomalainen vesijohtovesi ei ole yleensä kovaa ja se sopii erittäin hyvin shampoopalalla pesuun. Kokeile pestä hiuksesi myös sadevedellä tai järvivedellä, molemmat tekevät hiuksista erityisen ihanan tuntuiset."

anna kirjoitti...

Hei, vedin junioria pulkassa kotiin lätkätreeneistä ja silmät vaan valu vettä, kun oli niin ihana auringonpaiste! Vaikea välillä lumisateessa uskoa, että kesä on ihan nurkan takana, mutta tälläinen päivä valaa uskoa varmasti kaikkiin epäuskoisiin. Halaus täältä Jämsästä!

Kirjailijatar kirjoitti...

Minusta tuntuu jo ihan keväältä, kun olen saanut auringon. Se korvaa kaiken.

Toivottavasti saadaan pian myös vihreä, suloinen kevät. Hyvää viikon alkua!

Solen kirjoitti...

anna, minä nautin auringonpaisteesta sisältä ja lämpöisestä käsin :) Kyllä se kevät ja kesä sieltä tulee, pitää vain jaksaa uskoa. Halaus täältäkin, olisi ihana nähdä!

Kirjailijatar, minäkin nautin tästä auringosta, pitkästä aikaa sekin näyttäytyy. Mutta siltikin, en jaksaisi millään odottaa sitä OIKEAA kevättä, kun ulkona pärjää villapaidassa ja aurinko kuivattaa katuja ja kaikki herää eloon.

Virkattu lintu kirjoitti...

Ihania kuvia, niissä on jo ripaus kevättä :) Palashampoo herätti nyt minunkin mielenkiintoni, täytyy testata. Mukavaa viikkoa sinulle :)