tiistai 26. tammikuuta 2010

Ai bao chan trau la kho eli happy buffaloboy!Onnellinen buffalopoika piristi päivää, postilaatikossa hän rauhassa odotti ja ilahdutti sitten olemassaolollaan. Kaukaa etelästä asti oli lentänyt tänne kylmään pohjolaan. Onneksi ei joutunut kauan siellä laatikossa istumaan, pääsi pian sisään lämpimään.
...
En välitä vispipuurosta, johon on jätetty puolukankuoret. Haluan vispipuuroni tasaisen sillkisenä, niin kuin äiti aina sen tekee. Eilen tein vispipuuroa enkä tiennyt mitä kuorille tekisin. Eilisen oivallus: Käytä puolukankuoret sämpylätaikinaan. Ei mene vitamiinit hukkaan ja omatekemät sämpylät voittaa kaupan leivän milloin tahansa.
...
Huomenna;
Värjään vanhat villalangat jollain kivalla, niin, että niitä voi käyttää samassa kutimessa.

4 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Olipa hyvä idea laittaa kuoret sämpylöihin : ) Puolukassa on niin paljon hyviä vitamiineja, etteihän sitä malta pois heittää, ei edes kuoria. Postia on niin mukava saada. Ehkä siksi, että se on nykyään niin harvinaista.

Mirva kirjoitti...

Tosiaan, loistava idea laittaa puolukankuoret sämpylään, täytyypä kokeilla. Minäkin tykkään että lappapuuron pitää olla samettista, alkoipa tehdä sitä mieli!

Miten sinä värjäät lankoja? (Minulla on hirveä määrä jämälankoja, ei pelkästään omia, mutta kaikki ihan eri värisiä. Pitäisi värjätä varmaan.)

Solen kirjoitti...

Kirjailijatar, niin, se oli sellainen hetken oivallus, että teenpä kuorista sämpylöitä! Puolukoissa tosiaan on paljon vitamiineja ja suurin osa juuri kuoren alla tai kuoressa, joten kaikki herkkuvitamiinit olisi mennyt täysin hukkaan. Vaan eipä mennyt!
Postia saa nykyään harmillisen harvoin. Rakastan postin saamista, onneksi on yksi kirjekaveri, jonka kanssa kirjoittelemme säännöllisesti. Kirje on aina päivän kohokohta :)

Mimmi, Vispipuuro on parasta samettisena, "roskat" tarttuvat aina kurkkuun :)

Värjäsin langat koulussa happoväreillä, en tiedä onko kaupassa myytävänä villanvärjäykseen väriä, luulisi. Värjäsin tosiaan vanhoja jämälankoja toisiinsa sointuviksi ja hieman mukavimmilla väreillä. Huomisen postauksessa niistä lisää!

Ritva kirjoitti...

olisinpa ollut kylässä luonasi!