torstai 3. kesäkuuta 2010

Syreenien tuoksua


Kaupungissa syreenit jo kukkii. Täällä Kaupungin takana ovat vasta nupullaan. Eilen piknikin jälkeen, rakensimme miehen kanssa piskuiselle takapihallemme kohopenkkiä. Seinän viereen suojaisaan paikkaan aion laittaa ainakin ruohosipulia ja tomaatintaimia. Laventeliruukkua siirtelen auringonpilkusta toiseen, jotta se kukkisi. Yksi kukka siinä jo on ja se tuoksuu aivan ulkomaille jos haistaa oikein läheltä.

9 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Ihana kuvaus: tuoksua ulkomaille. :)

Hanna H kirjoitti...

Sireenit on ihania!! Täällä on näkynyt ihan mielettömiä. Sellaisia tumman luumun värisiä.

Pari viikkoa sitten ajeltiin monen pienen kylän läpi ja ne on niin nättejä täällä. Huhtikuussa ne oli täynnä narsisseja, siis aivan täynnä. Sitten kukkivia kirsikkapuita. Kaikki ihanat tulevat vuorollaan ja ovat komeita! Enkkulaiset puutarhat on ihania, varsinkin jos ne tulee tuollaisina koko kylän annostuksina!

Nimetön kirjoitti...

Minäkin pidin tuosta kuvauksesta, mistä Ilonakin. Täälläkin sireenit taitavat olla vasta nupullaan.

Kirjailijatar kirjoitti...

Aivan ihana kuva tuo! Laventelista tuleekin mieleen heti Provence, josta en tosin ole ikinä käynyt...muistaakseni sitä kasvoi myös Italiassa ihan villinä. Tuoksu tuo tosiaankin mieleen ulkomaat, pääsee matkalle ihan huomaamatta.

Celia kirjoitti...

Ihana kuva!!!

Minusta tänään yhdessä kulmassa tuoksui aivan Kreikalle. Hajut ovat kyllä ihmeellisiä.

Mirva kirjoitti...

Upea kuva. Puutarhasuunnitelmatkin kuulostavat ihanilta, ja laventeli... olisipa minullakin.

Virkattu lintu kirjoitti...

Minäkin tykkään syreeneistä kovasti! Kun olin pieni, pihassamme oli syreenimaja. Olisi ihanaa päästä sellaiseen majaan vielä joskus.

Solen kirjoitti...

Ilona, :) kiitos!

Hanna from the corner table, huokailen täällä vain, voin kuvitella englantilaisen romantiikan olevan siellä voimissaan näin kukkien kukinnan aikaa. Kaikki on kuin sadusta?
Täälläkin on syreenit nyt voimissaan. Ihailen vain toisten kun ei omaa ole. Kauniita ne ovat jokatapauksessa.

Hanna(14a4), Kiitos sinullekin :) Joku kylmä rintama on tullut tänne ja meidän sireenit on jämähtäneet nuppuvaiheeseen. Toivottavasti pian aurinko paistaa.

Kirjailijatar, laventeli on ihanaa ja minullekin tulee mieleen provence ja jostakin kummasta syystä puhdas pyykki.

Celia, kiitti :) Miltä kreikka tuoksuu? luulen, että tuoksut vievät ja tuovat muistoja takaisin kaikista vahvimmin.

Mimmi, tänään oli markkinat ja ostin kurpitsa ja pensaspavun taimet ja timjamia ja rosmariinia. Niin ja yhden kukan jonka nimeä en enää muista :) Huomenna käyn hakemassa multaa kun se on aina loppu :)

virkattu lintu, minä rakasta syreenejä. Ne ovat niin kauniita! Syreenimaja olisi ihana, en ole ennen sellaista nähnyt saatikka ollut sellaisen sisällä, mutta se kuulostaa niin romanttiselta ettei se voi olla muuta kuin kaunis.
Viekö syreenin tuoksu sinut takaisin lapsuuteen? Minut tuoksu vie vähän väliä minnekin. Se on mukavaa.

Virkattu lintu kirjoitti...

Juu, kyllä tulee aina lapsuus mieleen kun syreeneitä näen tai haistelen :) Asuimme kauniilla puutaloalueella, missä kasvoi syreenejä melkein joka pihassa.