keskiviikko 22. lokakuuta 2008

mökillä




Oltiin vielä vanhalla mökillä pakkaamassa loppuja tavaroita ja kaihostelemassa. Lähdettiin kun tuli liian pimeää olla. Illalla innostuin tekemään kasvissosekeittoa.
We were packing the last things and looking back our time at our old apartment. We were there until it was too dark. In the evening I decided to do a vegetablesoup.



Kuullotin valkosipulia, sipulia ja hieman inkivääriä. Pilkoin kesäkurpitsasta noin puolet ja laitoin sipulien joukkoon. Heitin perään myös muutaman öljyyn säilötyn etikkasienen, siemen sekoitusta(pinjan-, auringinkukan ja kurpitsasiemen) ja hieman chiliä. Siitä tuli mukava potku keittoon. Kuorin kaksi perunaa ja laitoin kattilaan. Pakastimesta löytyi kukkakaalipussi ja sekalaisia kasviksia (taisi olla joku mega-mixpussi) , joita lisäsin reilulla kädellä. Sitten kiehutin vettä ja kaadoin kattilaan niin paljon, että kasvikset peittyivät kunnolla. Heitin joukkoon myös suolaa ja pippuria. Yksi laakerinlehti vielä ja sitten vain kiehutin niin kauan, että kasvikset oli varmasti pehmeitä. Sauvasekoittimella soseeksi ja purkillinen ruokakermaa perään. Avot, herkullinen soppa on valmis!
Two garlicclove, one onion and little bit of ginger. Chop half of the zucchini and small chili. It gives a nice kick. I also add pinenuts.Peel two potatoes, chop them. Cauliflower and all the vegetables you want ( I put vegetblemix from freezer). Roast all ingredients first in the kettle with some oil and when onions are roasted, add water so much that it cover all. Put some salt, pepper and bay leaf and boil until vegetables are done. Mix it with a blender , add some cream and voila! You have a best vegetablesoup ever!

Ei kommentteja: