torstai 15. huhtikuuta 2010

Sininen taivas ja tulvivat pellotLumi sulaa, se vähä mitä sitä enää on lumena. Kaikki on siirtynyt veden muotoon ja levittäytynyt pelloille ja koivujen juurille järven rannoille. Aivan kuin puut jatkaisivat kasvuaan veden alle, sen näkee kun vesi on tyyni. Taivas on sininen, sen tietää vaikka pilvet ovat laskeutuneet alas. Jos kurkotan oikein korkealle, yllän melkein koskea niitä. Oksat rasahtelevat kumisaappaan alla ja läheisestä kuusesta lähtee kaksi lintua lentoon, äännelleen närkästyneenä.
Pelto on aivan märkä ja mutainen. Mietin, asuuko talvisten viljojen alla peltohiiriä. Purot solisee ojissa, joiden reunat ovat aivan harmaat tomuiset. Tulisipa sade joka putsaisi maiseman, toisi sille värit. Kissa juoksee pihalla, jo kolmatta tuntia. Pian lähden sitä etsimään, sillä on pikkukissojen nukkumaanmenoaika.

5 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Aivan mahdottoman ihana otsikko! Ja niin kauniisti kuvasit luontoa. Täällä on minun mielestäni jo vähän väriä. Kun oikein ajattelee, ruoho jo vähän vihertää. Ja kadut on pesty! Tuntuu ihanalta kävellä kuivalla kadulta, mistä on sorat pesty pois.

Niina kirjoitti...

Voi kissaa,sillä on kevättä rinnassa! :)
Täällä tulvi pellot ja ojat pari viikkoa sitten,nyt on jo ihan kuivaa eikä luntakaan kuin syvimmissä varjoissa. Ja tänään satoikin ihan vähän! Kohat on värejä,ihanaa! Peltohiirille terveisiä:)

Hilja kirjoitti...

Ei taida kissa malttaa sisälle kovin helpolla tulla...:)

Solen kirjoitti...

Kirjailijatar, täällä meillä maalla on vielä kaikki sorat ja hiekat kaduilla, ei vielä uskalla balleriinoilla ulos, mutta Kaupungissa on ihanaa talsia pitkin puhtaita katuja uusissa mustissa sametti tossuissa :)

niina, kissalla on tosiaan kevättä rinnassa, heti olisi herättyään ulos menossa :)
Täällä on järven rannoilla kaikki koivut vartta myöten vedessä, se tapahtuu täällä joka vuonna. Olisi hienoa meloa siellä metsän keskellä, tulee mieleen muumit kun sinne tuli se tulva ja sitten he muuttivat vähäksi aikaa siihen kelluvaan teatteriin.

Hilja, joo ei kyllä millään malttaisi kissa tulla sisään. Viime syksynäkin sain monta kertaa hakea sitä vaikka mistä kun kello oli oikeasti jo niin paljon että piti mennä nukkumaan eikä sitä uskalla jättää koko yöksi sentään pihalle. Katsotaan miten tänä kesänä :)

Tuittu kirjoitti...

Todella kaunis tuo pajunkissakuva! t. Tuittu