tiistai 13. heinäkuuta 2010

Se kesä


Tuntuu aivan lapsuuden kesiltä, kun käy monta kertaa päivässä uimassa, kerää tulomatkalta metsämansikat ja pujottaa ne timoteihin, ja ihailee tuota kaunista pikkukukkaa, jonka nimeä ei vieläkään tiedä.

Miltä teidän lapsuuden kesät maistuivat, tuoksuivat, tuntuivat ja kuulostivat?
***

It feels like summer of my childhoods, when you go swimming many times per day, pick all the wild strawberries on your way back and admiring that beautiful little flower, which name you still don´t know.

How did your childhood summer tasted, smelled, felt ja sound?

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Froteelta, Jive-juomalta, Nivealta, tervalta, hiekalta, uimarannan mutapohjalta, vadelmalta, Austinin kuumalta punaiselta muovipenkiltä.

Jonna kirjoitti...

Aamupuurolta, tilliltä ja pihlajalta. Mutaiselta järveltä, lumpeenlehdiltä ja saunavastalta. Hiekkatieltä ja hellehameelta.

Mimmi kirjoitti...

Navetalta, mummon pullalta, kissanpennuilta, apilaseppeleiltä, salaisilta syreenikätköiltä, serkusrakkaudelta. Vietimme kesiä usein maalla, mummolassa, isäni vanhalla kotitilalla. Siellä oli myös pelottava kaivo jonka lähelle ei saanut eikä edes uskaltanut mennä, kun siellä asui pikkulapsia syövä näkki.

Malla kirjoitti...

Ensimmäisenä tuli mieleen perunakellari, sen tuoksu ja viileys. Mummolassa on perunakellari, ja se oli aina niin jännää päästä mukaan sinne pimeyteen hakemaan pottuja. Yksin en koskaan uskaltanut mennä :)

Anjuska kirjoitti...

Kuumalta hiekalta, poliisi- ja rosvolimppareilta, mummolan kauppa-autolta, raparperimehulta, järvivedeltä. Hikiseltä autolta. Hannatädin kakuilta ja mansikkasoseelta.

Anonyymi kirjoitti...

Hellyttävä kirjoitus.

Olisin voinut kertoa sanasta sanaan saman jutun kuin Malla. Mutta totean vaikka, että uusilta perunoilta, savumuikuilta, hiekalta varpaiden välissä ja heinäsirkan siritykseltä.

Pikkukukkasi näyttäisi muuten olevan ojakärsämö.

Olina kirjoitti...

Pöllytetyltä merenpohjalta, mummin ruoilta, matonkutoma-aitalta, vanhoilta kirjoilta

ja toisaalta

hikisiltä automatkoilta, pitkäksi kasvaneelta heinältä, paarmoilta ja kärpäsiltä, hiekkateiltä.

virkattu lintu kirjoitti...

Minullekin tuli heti ensimmäisenä hiekkatie mieleen :) Voi kun olisikin ihanaa kävellä peltojen keskellä hiekkatietä pitkin...

Kalaverkot, mustikat, isot kiipeilykivet mökin takana, haavanlehtien havina, kiireettömyys, huolettomuus, ilo... Monenlaista mukavaa liittyy lapsuuden kesiin mummin ja ukin kanssa :)

Solen kirjoitti...

piilomaja, kuulostaa aivan mielikuvieni 70-luvulta :) En tiedä olitko lapsi silloin, mutta voin niin elävästi kuvitella nuo kaikki sinne.

Jonna, minunkin lapsuuteni kesän hetkiin kuuluu lumpeenlehdet ja -kukat. Mummon kanssa käytiin ainakin kerran kesässä poimimassa molemmille omat kukkaset.

Mimmi, kuulostaa ihanan nostalgiselta. Salaiset syreenikätköt ja näkki varmasti ruokki teidän lasten mielikuvistusta villeihin leikkeihin :)

Malla, meidänkun mummolassa on perunakellari. Siellä oli aivan pimeää, kun valokatkaisija oli vaste ensimmäinen oven takana. Oven kahva oli hajonnnut ja joku oli kahvaksi törkännyt pensselin. Se oli aina kammotus kun piti pimeässä koskea karvaiseen pensseliin :)

Anjuska, hikinen auto kuulostaa erittäin tutulta :) Tapana oli aina tehdä perheen yhteinen kesäreissu ja tietysti vanhempien lomat osui aina kuumimpaan helleaaltoon :) Mitä on poliisi- ja rosvolimpparit?

Hanna(14a4), Kauan siinä meni ennen kuin sain sen tietää, mutta nytpä tiedän. Kukkani on siis ojankärsämö :) kiitos Hanna!

Meilläkin kuului vahvasti uudet perunat kesään. Niitä käytiin mummon pellosta hakemassa aina ja niiden esiin tonkiminen oli ja on lempipuuhaani. Voin kera, sillistä en välitä vieläkään :)

Olina, maalla varttuneena hiekkatiet ja niiden pöly kuuluu oleellisesti kesään.
Paarmat olivat riesana meilläkin. Uidessa joku aina huusi paarmavaroituksen ja sillä samaisella hetkellä kaikki sukelsivat veden alle paarmaa pakoon :)

virkattu lintu, juuri tuota iloa, huolettomuutta ja kiireettömyyttä peräänkuulutan nytkin aikuisen kesiin. Tuon kaiken haluaisin liittyvän kesiini vieläkin.

Hiekkatiet on minusta nostalgisia. Olen aina miettinyt, että jos ja kun joskus saamme ostettua oman kodin niin haluan, että tie sinne on hiekkainen :)

Valerie kirjoitti...

good for you !!!
over here the rain is back this week :(
beautiful shot & flowers ! they look like chamomilla flowers (but i'm very unsure !)

Annika kirjoitti...

Lehmiltä, seisovalta rantavedeltä, urheilukentän kuumalta pinnalta, päärynälimonadilta, kuumalta teltalta, nihkeiltä uimapuvuilta, kauppa-auton hurisevalta pakastealtaalta.