sunnuntai 15. elokuuta 2010

Kaiho
Mieltäni kutkuttaa jo kaulahuivit, kynsikkäät ja villapaidat. Villasukat, hartiahuivit ja saappaat. Tunnen sen jo, se kuiskii korvaani. Syksy on nurkalla. Se tuoksuu tuulessa. Nosta nenä kohti tuulta ja vedä ilmaa syvälle keuhkoihin. Haistatko sen?
***
They tickle my mind. Scarfs, mittens and woolsweater. Woolsocks, shawls and rubberboots. I can feel it allready, it whispers in my ear. Autums is right around the corner. It smells in the wind. Lift your nose towards wind and take a deep breath. Can you sense it?
***

17 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Minulla on aika ristiriitainen olo..haluaisin kesän jatkuvan,mutta tuntuu silti oudolta että vielä elokuussa on näin lämmin..että kyllä sen syksyn pitäisi tulla jo. Samaan aikaan toivon että lämpö pysyisi ja kuitenkin,että kohta tulisi sukkahousukelit,että pääsisi kietomaan kaulaliinan kaulaan..:)

Tiedätkö muuten mikä tuo kasvi on tuossa viimeisessä kuvassa? Meillä kasvaa pihassa samanlainen,salkoa pitkin ylöspäin,mutta en tiedä mikä se on.

Ja kirpparisi on ihana! Tuo kannu etenkin..voih. Ei tuollaisia houkutuksia saa laittaa myyntiin:)

Solen kirjoitti...

Niina, minustakin on kummallista, että elokuussa on vielä näin lämmin. Normaalisti tässä vaiheessa on jo ilmat viilenneet hieman ja minuun iskee kamala säilömisvimma. Nyt siitä ei tietokaan, kun ei vain tunnut syksyltä. Siksi toivoisin, että syksy jo tulisi. Kyllä se sieltä, olen jo haistanut sen :)

Kasvi on humala. Onko teillä käpyjä tullut siihen? Olen yrittänyt netistä katsella vinkkejä, miten käpyjä voisi hyödyntää, muuten kuin oluen panemiseen :) Ei ole paljoa löytynyt. Jossain oli maininta, että humalankäpytee olisi hyvä ottaa illalla ennen nukkumaanmenoa, niin saa hyvin unen. Mutta reseptiä ei ollut ja en tiedä, uskallanko ihan vain heittää käpyjä kuumaan veteen. Pitäisikö niitä ensin kuivattaa jotenkin?

Kiitos! Minusta oli kiva puuhailla kirpparin parissa, kaivelin äitin luona laatikoita, ja löysin tänne tavaraa, mutta törmäsin myös kaikkiin lapsuudenjuttuihin, mitä en muistanut olevankaan. Vintillä menikin sitten aika kauan :)

himalainen kirjoitti...

Kaiho on niin tänään. Kesästä luovuttamista pikku hiljaa, vaikka se vielä on.
Kirpeätkin päivät ihania, mutta luovuttaminen on haikeaa.

Ihana kirppis, helmitaulukin niin söpö. Jonna ehti ensin :)

Laiza kirjoitti...

Oi odotan jo syksyä kovasti, vaikka kesä on ollut ihana ja helteinen. Syksy on kuitenkin melkein ihanampi.

Ritva kirjoitti...

tervehdys solen!
kohta tulen koluamaan kaikki nurkat- nyt täytyy vaan pyörähtää- työt kutsuu.
halaus!

Ritva kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Malla kirjoitti...

Kyllä, sen haistaa jo. Syksy tuoksuu ilmassa. Varsinkin tänä aamuna, kun ulkona on vain kymmenisen astetta lämmintä. Kesä oli ihana, mutta kyllä syksykin on, kaikkine väreineen ja tunnelmineen :)

Valerie kirjoitti...

that's exactly what i was thinking today ! and you said it so well... but hopefully there is more summer to come here in western france because i'm not ready for dark days, i need more vitamin D !!

nuuskuukku kirjoitti...

HI!
Syksyn tunnelmaa kuvissa!!!
Tahtoisin pyöreät pannulappuset!
Lähetänkö siis sähköpostia -ovatko ne vielä saatavilla?

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä tykkään näistä kuvista kovasti. Viljat ovat niin kauniita. Minäkin jotenkin vähän odotan syksyä ja samalla tunnen siitä epämääräistä huonoa omaatuntoa, että ei saisi toivoa syksyä, kun on niin ihana kesä.

Suloisia tavaroita myynnissä. Voih, kauniita.

Solen kirjoitti...

himalainen, olen yrittänyt ottaa luopumisen siltä kantilta, että jotain uutta alkaa. Yritän ja siksi odotankin niitä kynsikäs kelejä :)

Jonna on nopea käänteissään :)
Etsiskelen ja kaivelen nurkkia, josko sinne löytyisi jotain muuta uutta lisättävää.

Laiza, kesän ihanuus väljähtyy jo vähän. Tämä kesä on ollut oikea superkesä, mutta ehkä sitä on jo ollut tarpeeksi. Jossain vaiheessa sitä aina alkaa odottamaan milloin saa pukea villapaidan päälle.

Ritva, hei, tervetuloa vain, pitää ehkä pyyhkäistä vähän pölyjä, jos niin perusteellisesti koluat :)
Halauksia takaisin!

Malla, tänä aamuna tosiaan oli aika kylmä jo. Mies lähti vielä t-paidalla, itse en tarennut, mutta minä olenkin ollut aina meistä se viluisempi. Eikä se tuntunut ollenkaan huonolta, ilma oli niin raikas.
odotan sitä kun saan laittaa villasukat jalkaan ja tehdä jotain pitkään haudutettua ruokaa, joka lämmittää sisältä päin kun ulkona myrskyää, jotain kotoisaa tunnelmaa romantisoin :)

Valerie, Thank you :) I hope more summer to you, but I´m ready for the autumn. It´s been so over the top hot summer that i´m, shame to say, almoust getting tired of it. But that´s the way it goes, northern people need a bit coolness and first winds that gives the first promises of chilly and frisky air.

Nuuskuukku, voi ei, Jonna taisi jo varata pannulaput. Jos haluat jotain muuta, niin laita kommentia tuotteen alle, niin tiedän varata esineen heti sinulle.

Kirjailijatar, tiedän tuon huonon omantunnon tuntee, mutta en jaksa enää välittää siitä. Kesä on ollut huima, mutta olen valmis syksyyn. Rytmini ovat menneet aivan sekaisin tämän lämpäaallon takia. Yleensä tässä vaiheessa, en tiedä olenko jo selittänyt tämän jollekkin :), olen valtavan säilömisvimman vallassa. Kerään kaikkialta marjoja ja mietin jopa miten saisin pihajanmarjat hyötykäytettyä. Nyt, ei mitään, ei huimia kasoja reseptikirjoja, ei ensimmäisiäkään kasoja marjoja, ei mitään kipinää. Se on tämä lämpö. Kehoni on vielä kesässä :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Minulle ei kyllä iske säilömisvimma, mutta villapaitavimma, uusi harrastus -vimma, kirjavimma, kaikenlaiset muut vimmat kyllä.

HUVIlassa kirjoitti...

Minulle ilma tuoksuu jo syksylle. Onneksi. Joka vuosi odotan syksyä, sen tuomaa rauhaa. Syksy on minulle voimakasta luomisen aikaa!

Ihana postaus!

Juju kirjoitti...

Minäkin jo lolusin blogeja sillä silmällä, että miltä tahdon syksyn tullen näyttää ja mistä tempasen sopivat asusteet!

Maija kirjoitti...

Ehdottomasti haistan. Ja pidän siitä. Vuosi sitten ostin Lankabaarista suloiset puikot ja harmaata lankaa. Päätin opetella kutomaan, kun en koskaan oppinut. Ei siitä mitään tullut. Pitäisi yrittää uudelleen...
Kauniita kuvia sinulla. Kiitos niistä.

jenna kirjoitti...

vau solen, niin runollisia sanoja tässä postauksessa. kyllä minä nyt tunnen sen. kävin meidän puutarhassa tänään ja huomasin että syksy on melkein täällä ja että kaikki päättyy joskus.

Solen kirjoitti...

Kirjailijatar, syksy taitaa ollakin yleistä vimma-aikaa :)

HUVIlassa, minäkin kaipaan syksyä, oikeastaan joka vuodenaikaa, silloin kun on niiden aika. Ja nyt on kyllä jo syksyn aika. Selvästi sen jo huomaa.

Kiitos :)

eilen tänään huomenna, :) Se on kivaa! Löytyikö mitään?

pipo vinossa, kiitos kauniista sanoistasi. Minulle syksy on juuri neulomisen aloittamisen aikaa. Kesällä se aina vähän jää, mutta syksyn tulle halu neuloa jotain voimistuu. Yritä vain sinnikkäästi, neulominen on ihanaa! Ja sinulla on jo hyvät välineetkin :)

jenna, kiitos kaunis Jenna ihanista sanoistasi! Otin jo basilikan yöksi sisään. Siitä on tullut huikean iso kesän aikaan ja toivon, että voisin poimia siitä lehtiä ruokiin talvellakin. Mutta jos en niin senkin ymmärrän, kaikki loppuu aikanaan.