tiistai 10. elokuuta 2010

Tämän päivän budjentointi
Tämän päivän sniiduiluruoka oli perunamunapaistos ja tsatsikikurkut. Perunat omasta maasta, 0e, kananmunaa 1e, kaapissa jo ollutta juustoa 0e, kurkkua 1e, luomu maustamaton jukurtti alessa 1,40e. Kaapissa olevia aineita oli öljy, suola ja pippuri, auringonkukansiemenet ja valkosipuli. Joten tämän päivän saldoksi tuli siis 3,40e ja aineita jäikin vielä. Toistaiseksi menee hyvin. Tsatsikiin olisin toivonut vähän sitruunaa, mutta ilmankin oli hyvää.
**
Today´s budjetmeal was potatoe-egg-omelette and tzatzikicucumbers. Potatoes are from own yard 0€, eggs 1€, cheese from the fridge 0€, cucumber 1€, organic natural yoghurt from discount 1,40€. Ingredients that I allready had were oil, salt and pepper, sunflowerseeds and garlic. So today´s budjet was 3,40€ and I still have left overs like eggs and cucumber. So far so good! I wish I would have some lemonjuice for the tzatziki, but it was good like this also.

11 kommenttia:

Hilja kirjoitti...

En tiiä mitä tarkottaa sniiduilu, mut ehkä arvaan...
Kuulostaa ja näyttää hyviltä noi sniiduilut kyllä ainakin!

Halpoja ruokia on kyllä paljon. Ja sellasia jotka on vielä tosi hyviäkin! Puuroja, soppia vaikka mitä. Mullakin on nyt pakastin ja jääkaappi täynnä ihan ilmasta, mettästä löytynyttä ruokaa!

Celia kirjoitti...

Oman maan perunat on kyllä niin hieno juttu, yksi parhaimmista. Sellaisia kun saisi ja sieniä ja mustikoita metsästä.

Sniiduilu kuulostaa hauskalta, en ole minäkään ennen tuota sanaa kuullut.

Kirjailijatar kirjoitti...

Ruokaa pystyy kyllä tekemään niin halvalla, jos vaan näkee vaivaa. Muistan hyvin sen ajan, kun piti joka penni laskea (se oli penniaikaa) ja hirmuisen pienellä tuli toimeen monta vuotta.

Minullekin tuo sniiduilu oli uusi sana. Se on hauska!

Solen kirjoitti...

Hilja, hassua, meillä on tuota sniidu-sanaa käytetty aina kuin muistan :)
Tähän aikaan vuodesta on tosiaan ihan ilmaista tavaraa metsät ja luonto täynnä, se on huisia!

Celia, omat perunat on kyllä pelastanut meidät tänä kuukautena. Eikä niin hyviä edes rahalla saisi :) Parhaita perunoita vaikka itse sanonkin. Meillä on vakaa aikomus lähteä etsimään mustikoita, nyt vaan pitää etsiä joku suo, sillä muualla metsässä ne ovat ihan kuivuneita, eivät mustikoita ensinkään.

Luulin, että sniiduilu on joku yleinen sana, kun sitä meillä ollaan käytetty kyllä useinkin :)

Kirjailijatar, totta, se vaatii vain vähän mielikuvitusta ja vaivannäköä, tuo halvalla kokkailu.

Onkohan sniidu sana sitten joku meidän perheen juttu kun kyllä minä aina olen ollut tietoinen mitä se tarkoittaa :)

Heikku kirjoitti...

meillä kyllä on sniiduiltu ties kuinka kauan. tykkään kovasti tuosta sanasta :D aika mojova haaste olisi laittaa ihmiset tekemään tällainen sniiduiluhomma vaikka viikon ajalta. jos tykkäät teetä juoda, niin mesiangervosta saa rauhoittavaa teetä, ja ihan hyvää vieläpä. :)

Solen kirjoitti...

Nurinpäin, aa, se on siis joku murre sana, tietyillä alueilla, ehkä...

Minua ärsytti silloin joskus kun joku poliitikko eli jollain olikohan se äitiysrahalla jonkun viikon ja oli olevinaan niin hyväntekijä, vaikka se raha minkä se sai oli tuplasti sen minkä minä sain silloin opintotukea. Tuollainen sniiduiluviikko olisi varmasti hyvä herätys monelle. Nousisikohan siitä samanlainen haloo kuin koulujen yhdestä kasvispäivästä viikossa :)

Minä olen intohimoinen teenystävä, kahvia en oikeastaan juo ollenkaan. Kiitos vinkistä :) Onko sinulla muuten mitään vinkkiä mitä humalan kävyistä voisi tehdä?

Heikku kirjoitti...

kaikenlaisia sitä mahtuu -poliitikot nyt etunenässä taitaa niitä tekopyhiä olla. humalan kävyistä? jaa-a, en kyllä yhtään tiedä mitä niistä voisi tehdä. kerrohan jos testaat!

violet kirjoitti...

Mutta mitä muuta söitte tuona päivänä? Ei muuta?

Solen kirjoitti...

Nurinpäin, etsin kuumeisesti netistä kaikenlaisia humala reseptejä. vielä ei ole tärpännyt. Kerron jos pääsen testausasteelle asti :)

Violet, onneksi, oikeasti, onneksi! koulu tarjoaa meille ruuan. Muuten, minä sanon, niin tästä olisi tullut oikeas paastokuukausi.

Valerie kirjoitti...

this is so true ! you prove it so well that it is possible to eat healthy without speding a fortune. provided one is happy with simple food and cook by themselves.
bon appétit :)

and have i ever told you how much i like your photos ?!!

Solen kirjoitti...

Thank you so much, beautiful Valerie!