perjantai 6. elokuuta 2010

Vinkkejä?/ Tips?


Kela kaikessa viisaudessaan, päätti olla jakamatta meille tämän kuun tukia, jonkun ihanan syyn takia, vaikka opiskelimme koko kesän ja ja... Se on pitkä juttu, enkä jaksa sitä juurta jaksain alkaa tässä kertomaan. Mutta pointti miksi ylipäätän kerroin tämän on se, että kaipaan kovasti säästövinkkejä, tai vinkkejä siihen, miten elää 50 e kuukauden.
***
My studying support money has been cancelled for this month for some stupid reason, which I still don´t understant, even thought it has been explained to me couple of times. Big politicians are very confusing. Anyway, point is, that I need tips for how to survive a month with 50 €.

17 kommenttia:

Heikku kirjoitti...

varmaankin aika itsestäänselvyys, mutta marjapuskiin ja pensaisiin mars! herkullisia ja terveellisiä välipaloja. :) samalla on tilaisuus tyhjentää kaapit ja pakastin kaikesta kertyneestä ruuasta, luovuutta mukaan ja kunnon mausteet, ni tavallisista kaappijämistäkin saa ihan hyvää sapuskaa. laskujen eräpäiviä voi yleensä siirtää. nauttia voi ulkoilmasta ja ystävien seurasta ilmaiseksi. kisulle voi käydä mato-onkimassa parit affenet herkutteluksi.

olisi mukava lukea myöhemmin noita toteutettuja vinkkejä -miten onnistui?

maijja kirjoitti...

Kirppispöydän pitäminen saattaisi auttaa - tosin siitäkin pitää ensin maksaa, että pääsee tienaamaan. Nurinpäin tarjoaa tosi hyviä vinkkejä! Ja minustakin olisi kiva kuulla, miten sitkuttelu sujui.

helen kirjoitti...

En tiedä antaisko esim varamiespalvelu minkälaisia keikkoja, tiskaus, roudaus, siivous jne.

t helentätsy

helen kirjoitti...

Vielä, Solen. Katselin sen kuntasi sivustoja ja huomasin siellä olevan sairaalankin ja vanhuspalveluita tms.

Meidän omasta jutusta tiedän mahdolliseksi saada muutaman päivän sijaisuuksien mahdollisuuden. Mene kysymään paikan päälle esimiehiä. Pieni paikka ja jos joku on poissa, vaikea saada ketään kun ei ole ketään.

Valerie kirjoitti...

oh crap --I'm sorry to hear such bad news... I don't know your country well enough to give you advice, but I truly hope the situation will improve real soon & that maybe family or friends can help you meanwhile...
ps : do you mean it is only for this month, or from this month on ?

Jonna kirjoitti...

Mitenkäs ihan sosiaalitoimisto? Luulisi, että tuollaisessa tilanteessa auttaisivat.

Hannele/Omenaminttu kirjoitti...

Aikamoinen tilanne :(
Tulee ensiksi mieleen kuivatut pavut: niitä voi keittää ja sitten pakastaa litteisiin pusseihin ja ottaa tarvittava määrä ruokiin. Tomaattimurskan ja sipulin kanssa saa monenlaista herkkua niistä. Puurot ovat myös edullisia: ohra- tai riisiuunipuuro. Leivissä voi säästää myös, jos ehtisit itse leipoa.
Voi ei, 50e on kyllä tooosi vähän...

Bluesea kirjoitti...

Kasvimaan pitäjillä yleensä on ainakin jonkun verran "ylituotantoa". Onko lähistöllä ketään, jolta voisi mennä vonkumaan?

Sadie

HUVIlassa kirjoitti...

Äkkiä omat ja ystävien nurkat tyhjiksi turhasta rojusta ja kirppikselle tienaamaan ruokarahaa!
Täälläpäin usein käytetty selviytymiskonsti.
Asiat aina järjestyvät, voimia ja uskoa!!

Liivia kirjoitti...

Sama budjetti kun meillä viime kuussa ja vieraita virtasi ovista ja ikkunoista. No jotenkin on selvitty. Minä vannon tomaattimurskan, sipulin, kesäkurpitsan ja paprikan nimeen. Näitä kaikkia lähtee Lidlistä aika halvalla. Ja kuskus on halvempaa kuin pasta. Paitsi että makaronipussin saa 20 sentillä. Iso tonkka kreikkalaista jugurttia on hyvä myös, siitä saa esim tehtyä leivän päälle tsatsikia. Lihaa tai kalaa meillä ei syöty kertaakaan, ne on luksusruokia, samoin tuoreita mansikoita ei raaskinut ostaa, vaikka mieli olisi tehnyt kun se aika oli parhaimmillaan.
Ai niin, eikös nyt ole kaaliaika jo. Sehän on halpaa ja tuotetta tulee yhdestä paljon.

Tsemppiä, viiskyt euroa koko kuulle on kyllä tosi vähän. Yleensä se on meidän viikkobudjetti ja viikoksi se riittää kyllä hyvin.

Liivia kirjoitti...

Se vielä; kirppispöytä haukkaa summasta aimohaukun, mutta jos laitat blogiin myyntiin, niin ei pöytämaksua. Esim pokkareille saattaisi löytyä ostajia.

Annika kirjoitti...

Voi harmi! Pari kesää itsekin opiskelleena muistan sen todistelurumban. Olivat tarkkoja jo tuolloin. Niin kuin Jonnakin mainitsi, niin kyllä sosiaalitoimistosta voi saada apua.

Säästövinkkejä täällä on jo hyviä mainittukin. Kannattaisi varmasti kokeilla tuota kirppismyyntiä blogin kautta!

Celia kirjoitti...

Kuulostaa tutulta tilanteelta, muistan kans kuinka tuli aikoinaan Kelan kanssa noista jutuista riideltyä. Ja sosiaalitoimistossa varmasti halutaan eka tietää onko sinulla opintolainaa, jos sitä ei ole ottanut, niin muistaakseni ne ei mielellään anna rahaa.

Juu, mutta paljon hyviä neuvoja on täällä jo annettu.
Suosittelen kans tuota blogikirppistä. Siinä pääsisi myös turhasta kamasta eroon.

Tsemppiä kovasti!!
Kyllä asiat järjestyy.

Solen kirjoitti...

Nurinpäin, hyviä vinkkejä. Harmi vain, että tässä lähistöllä ei ole puutarhamarjoja. Ehkä lähdenkin siis mustikkametsään, kuka tietää, ehkä sieltä löytyy kanttarellejakin :)
Nyt onkin oiva tilaisuus syödä pakastin tyhjäksi, viime vuoden marjoista. Mahtuu sitten ne uudet mustikat tilalle :)

Maijja, meidän pitäjällä ei valitettavasti ole kirpparia, pitäisi mennä Kaupunkiin asti ja se ei nyt onnistu. Mutta monet on ehdottanut blogikirpparia ja minusta se alkaa vaikuttaa hyvältä ajatukselta. Katsotaan miten kitkuttelu sujuu :)

helen, se on hyvä idea, mutta tuo koulu vie niin ison osan ajasta, ja tiedän jo entuudestaan, että meillä tulee olemaan ihan superrankka syksy. Mutta jos muuta ei keksi niin sillon sinne sitten.

Valerie, thank goodness, it´s only for this month. So one month to really tighten up. Thumbs up and positive thought here :)

Jonna, sieltäkin on kysytty, mutta vastaus oli ei, sillä perusteella, että omistan kolmasosan siitä asunnosta jossa äitini asuu :( Epäloogista ja kamalan epäreilua minusta.

Omenaminttu, 50 e on kyllä toosi vähän, mutta ainakin tuossa leipäasiassa voi säästää helpostikin. Ah, olinkin unohtanut miten herkullista ohrapuuro on! Ja halpaa :)

Sadie, täytyy katsella sillä silmällä seuraavilla kävelyretkillä. Onneksi laitoin omaan pihaan kesäkurpitsan, perunan ja papuja, joten niistä riittää ainakin vähäksi aikaa.

HUVIlassa, tuolla jo maijjalle kerroin että meidän pitäjässä ei valitettavasti ole kirpparia, mutta blogikirppari on tullut esiin monelta suunnalta ja se vaikuttaa hyvältä ajatukselta :)
Usko ei lopu, voimat saattaa hiipua, mutta usko ei ikinä!

Liivia, itsellä tekee jo tiukkaa selvitä tällä summalla, saati sitten jos vieraita pitäisi vielä kestitä. Ehkä sitten nyyttärit olisi hyvä idea :)
Jogurtti idea on hyvä, sitähän voi syödä nyt melkein minkä kanssa tahansa, myös niitten leipien.
Meilläkään ei lihaa tai kalaa ole syöty pitkään aikaan, luksusruokia meilläkin. Papuja ja soijarouhetta sen sijaan menee. Nyt pitää kyllä sniiduilla noiden papujen suhteen. Onneksi kaapissa on vielä kikherneitä.
Kyllä tästä jotenkin selvitään :)

Annika, niin, en tajua mikä sille kelalle yhtäkkiä tuli, vaikka ollaan opiskeltu koko kesä ja opettajiltakin lähti paperit sinne, että kaikki on ok, niin he silti laskevat opiskelukauden jotenkin erilailla kuin miten se järjellä menisi, plaah..
Sossusta ei ollut mitään apua, kun heidän mielestään oli tosi rikas kun omistan kolmasosan asunnosta jossa äitini asuu.

Celia, ajatus tuosta blogikirppiksestä on hyvä ja aionkin sen laittaa pystyyn tässä lähiaikoina :)
Sossusta ei ollut mitään apua, plääh...

Mutta uskoa en menetä, jotenkin tästä selvitään!

Pellon pientareella kirjoitti...

Isot tsempit ja halit täältä! Voi saasta, ei voi olla noin epäoikeudenmukaista ja kreisiä niin Kelassa kuin sossussa, perkl!!! Ihan pistää ketuttamaan sun puolesta. MIten mainosten jako, mutta maalla ne menevätkin ilmeisesti postin seassa eikä erikseen. Villivihanneksia minä ehdotan, kirjastosta kirja jossa kerrotaan mitä luonnonkasveja voi syödä (esim. nokkonen, horsma ym.), niitä lienee aika paljon ja niistä ruokaa. Niitä voinee myös esim. ryöpätä ja pakastaa tms.? Esim. tämmöinen keittokirja on justikään julkaistu: Villiyrttikeittokirja, Sami Tallberg http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9522202347&r=1

Solen kirjoitti...

Pellon pientareella, niin, olen jo niin turta kaikesta epäreiluudesta, että en jaksa enää edes suuttua. Kielteisen päätöksen tultu olin todella poissa tolaltani ja todella vihainen, sen voin sanoa. No eipä ollut ensimmäinen kerta.
Niin täällä maalla on tuo mainostenjako samassa kuin muu posti. Mutta onneksi hätää kärsitään vain tämä kuukausi.

Kiitos tuosta kirjavinkistä. Huomenna menen kirjastoon katsomaan olisiko siellä valaistusta tähän mielenkiintoiseen aiheeseen. Niin ja jos sinulla on jotain reseptejä niin ottaisin mielelläni niitä vastaan.

Pellon pientareella kirjoitti...

Moi, vielä tuli mieleen kuivatut hernnet, niistä kasvishernekeittoa ja porkkananpaloja sekaan, tosi halpaa! Tai muutenkin kauden juurekset ka vihannekset on nyt suht halpoja.

Kirjaston hausta löysin vielä pari kirjaa villivihanneksiin liittyen, katso näitäkin? Mä lainaan nää heti kun vain saan käsiini.

Kivinen, Raija: Villiinny villivihanneksiin : luontoliikuntaa ja herkkuja koko perheelle
Kytövuori, Pirjo: Kanankaalista karpaloon : luonnonruokaa keväästä syksyyn