perjantai 29. tammikuuta 2010

Nurmen vihreästä sammaleeseen





Ennen ja jälkeen. Harmaat ja vauvanvioletti muuntuivat petroolinsiniseksi, vaaleanpunaiset tummaan marjapuuroon ja nurmen vihreä syvään sammaleeseen.
...
Onneksi on perjantai. Odotan huomista aamua, ehkä teen taas aurinkoaamiaisen. Tänään aion katsella elokuvan kutimen, teen ja suklaan kera. Tiedossa myös vierailu kaupunkiin, ystäviä, kissoja ja kirpputoreja.
...
Aamulla naapurin mummo ja pappa olivat menossa arvailukeskukseen.


9 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Kauniin väriset langat. Näyttää aivan siltä kun olisi värjätty indigolla ja krapilla. Ja miten suloinen kissa.
Oikein mukavaa viikonloppua :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Aivan ihana kissa sinulla! Suloinen! Ja perjantain ohjelma kuulostaa juuri hyvältä. Mullakin on karkkipäivä perjantaina :) Aina syön suklaata ja yleensä katson leffan.

himalainen kirjoitti...

Onneksi on perjantai :) Tuntuu aivan uskomattoman ihanalta, en melkein edes uskonut, että tämä päivä koskaan tulee. Aurinkoaamiainen, minäkin haluan sellaisen! Ollaan lasten kanssa kolmistaan viikonloppu, aiotaan löhöillä vain sohvalla ja syödä herkkuja, siispä ehkä myös aurinkoaamiainen, olisipa huomenna aurinko.

Mirva kirjoitti...

Tulipa hienot värit lankoihin!

Kuulostaa hyviltä suunnitelmilta, nuo viikonloppusuunnitelmasi. Noita minäkin varmaan tekisin, jos lapsen hoidolta ehtisin! :)

Virkattu lintu kirjoitti...

Hienoja tuli langoista! Joskus olisikin mielenkiintoista kokeilla värjäystä... Millaisilla väreillä värjäsit nuo, oliko sottaavaa puuhaa?

Mukavilta kuulostavat minustakin nuo suunnitelmasi :)

Virkattu lintu kirjoitti...

Ahaa, huomasinkin aikaisemman jutun kommenttilootasta, että olit käyttänyt happovärejä.

Varmasti joskus kokeilen värjäystä itsekin, nyt tosin kotoa löytyy ihan riittävästi mieleisenkin värisiä lankoja. Täytyy vähän pienentää sitä varastoa ensin...

Jonna kirjoitti...

Kivoja sävyjä langoissa! Minä värjäilin joskus viime kesänä (vai oliko kevättä, en muista) Kool Aideilla. Se oli hauskaa puuhaa!

Aurinkoaamiainen kuullostaa hyvältä. Minä tiedän huomisen aamun aamupalasta sen verran, että silloin syödään tuoretta ananasta. Oli lähikaupassa tarjouksessa.

Solen kirjoitti...

Vau miten monta kommenttia, ihanaa, kiitos!

Lotta, kasviväreillä värjäys on kyllä kivaa, mutta nyt värjäsin ihan vain happoväreillä. En yhtään ajatellut, mutta niin niistä kyllä tulikin aivan sen näköisiä kuin olisin käyttänyt indigoa ja krappia! Aino-kisu on ihanuus :)

Kirjailijatar, Aino-kissa on meidän vauva, vaikka se onkin jo 2 vuotta, niin silti se on sellainen vauvaliini.
Yritän aina, että karkkipäivä olisi vain se Päivä, eikä koko viikonloppu. Ennen joulua onnistuin hyvin, mutta sitten annoin itselleni luvan herkutella joulun aikaan ja se on hieman jäänyt päälle. Olen alkanut skarppaamaan, kun huomasin, että farkut alkoivat hieman kiristää :)

Himalainen, Täällä ei tänä aamuna paistanut aurinko, mutta onneksi se ei sentään ihan kokonaan estä aurinkoaamiaisen nauttimista. Tietysti se onnistuu paremmin, jos aurinko paistaa. Toivottavasti siellä on kirkasta ja aurinkoista. Huh, tulipa monta aurinkoa :) Viikonloput on parhaita kun saa vain löhötä. Hyviä löhöilyitä ja rentoutumista sinne!

Mimmi, Kiitos, minustakin langoista tuli ihania, enemmän minun värisiä, kuin alkuperäiset.

Toivottavasti keksit jotain mukavaa tekemistä, josta koko perhe voi nauttia. Ehkä niitä elokuvia, sitten kun lapsi on

Paperisydän, Joo, happovärejä käytin ja koulussa värjäsin langat. Siellä on kunnolla tilaa, eikä haittaa jos vähän roiskuu, mutta ei se sielläkään kovin sottaavaa puuhaa ollut. En ole koskaan kokeillut värjätä kotona muuta kuin puuvillaa, eikä se ollut kovinkaa sotkuista. Uskon, että villankin värjäys onnistuisi suht hyvin, kokeile rohkeasti, se on niin mukavaa ja palkitsevaa touhuta kaikenlaista uutta.

Jonna, enpä ole ikinä kokeillut noita Kool Aideja. Onnistuko värjäys hyvin?
Oih, ananas kuulostaa juuri täydelliseltä aurinkoaamiasruualta! Meillä syödään paljon pakastemarjoja, mutta kaipaan kyllä tosi paljon tuoreita hedelmiä. Opiskelijankukkarolle jotkut ovat hieman liian kalliita,jos ei tosiaan onnisu saamaan alesta.

Jonna kirjoitti...

Kool Aideillä värjääminen oli tosi helppoa ja yksinkertaista. Harmaata värjätessä tuli mukavan murrettuja sävyjä. Jauhe vaan laitetaan lämpimään veteen ja lanka sinne perässä. Otetaan pois, kun väri on imetynyt, huudellaan ja kuivataan. That's it - heleppoo kuin heinän teko :D

Ainakin Ilun handu duunaa-blogissa on hyvät, tarkemmat, ohjeet puuhaan.