perjantai 2. huhtikuuta 2010

Islanti päivä 4

Täällä on kaunista ja villiä. Väljää, mars maisemaa, aavaa rauhoittavaa. Tyrskyävää merta ja jäätävää tuulta. Auringonpaiste lämmittää jo ihoa. Ellei tuuli lennättäisi hattua päästä, täällä voisi olla jo ilmankin.
Olemme kiertäneet kaupunkia, maata. Nähneet valtavat laitokset, joista lämpö virtaa olohuoneisiin. Uineet linnunmaidossa, levittäneet maan alkua kasvoille. Tutustuneet ihmisiin, joista tämä maa muodostuu. Ihmetelleet. Maksa kuinka paljon haluat. Jotain hieman kummallista, jonkinasteinen välinpitämättömyys. Mañana.
Olemme keränneet kiviä ja simpukoita. Kahviloita, teeä ja vohveleita. Kauniita astioita. Museoita taidetta ja kirkkoja. Vannoneet kiipeävämme kukkulalle, vaikka se on kaukana, hyvin kaukana, ollakseen oikeastaan aika lähellä.

Huomenna maistan aidon merimiehen tekemää hummerikeittoa.

6 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Islanti on yksi niistä maista, jonne olen AINA halunnut matkustaa. Huokaillen katselen kuviasi!

SARI kirjoitti...

Hienolta kuulostaa ja jylhältä näyttää. Kiitos matkakuvista !

Annika kirjoitti...

Huh, millaisia maisemia! Karuudessaan niin kauniita. Hyvää reissun jatkoa sinulle! Niin ja täällä on aurinkoista, joten matkakuumeeni ei ole päässyt kohoamaan taivaisiin...

Kirjailijatar kirjoitti...

Nyt vasta katsoin kaikki Islanti-postaukset. Vaikuttaa niin ihanalta paikalta, olen aina halunnut sinne. Tässäkin aivan ihania kuvia, tuo meri, rannat ja talot. Olet todellakin onnistunut vangitsemaan tunnelman. Karun kaunista, todellakin! Ja ihanasti kerroit myös tunnelmista. Kiitos tästä pienestä matkasta :)

Solen kirjoitti...

Hanna, täällä on ihanaa! kannattaa ehdottomasti matkustaa tänne joskus.

Sari, eipä kestä, olen aivan innoissani kuvieni kanssa, en osaisi millään päättää mitkä kuvat pääsevät julki kun on niin paljon valinnanvaraa :)

Annika, täällä on tosiaa karua, mutta ei ollenkaan rumalla tavalla. Pidän todella paljon näistä maisemista, joita en tiennyt olevankaan.

Kirjailijatar, islanti on iskenyt jonnekin syvälle minua, tämä paikka alkaa viehättää minua aina vain enemmän ja enemmän. Täällä on jotain mitä olen kaivannut. Ehkä se on vuoret tai avaruus, en tiedä vielä.
Mukava kuulla, että tykkäät :)

Ritva kirjoitti...

voisinpa olla kärpäsenä katossa tai jotain!
kiitos tästä matkakuvauksesta :)