sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

islanti päivä 5


Viimeinen päivä täällä islannissa. Kävimme kuuluisalla kirpputorilla, kahvittelemassa kahvilassa, jonka odotimme aukeavan koko viikon ja tänään se vihdoin ja onneksi oli auki. Laitoimme kortteja suomeen ja kävelimme rannalla keräilemässä simpukoita, kiviä ja hevosen hampaan.
Lähtö aamulla kello 4. Olemme kahden vaiheilla mennäkö nukkumaan vai ei.

6 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Wau, Islanti! Ihania tunnelmia olet tallettanut kuviisi! Kävittekö Reykjavikissa museossa? Se on oikeastaan ainoa joka on jäänyt siitä kaupungista mieleen, kun olin siellä 1989. Olis kiva päästä uudelleen. Onko paikka kallis? Silloin oli. Mutta ihastuttava!

Kirjailijatar kirjoitti...

Taas niin kaunis tunnelma näissä kuvissa...suomalainen koivu. Kun on kahden vaiheilla, ei kannata mennä nukkumaan, ei sitten millään.

Solen kirjoitti...

Thilda, kävimme muutamassa museossa en ole varma mitä niistä tarkoitat? Mutta kaikki museot missä kävimme. olivat kyllä aika hienoja ja mieleenpainuvia.
Suurinpiirtein samaa hintaluokkaa kuin suomessa. Ruoka oli ehkä hieman halvempaa, varmaan johtuu lamasta, mutta muuten kaikki oli suht saman hintaista kuin kotosuomessa. Niin, paitsi kirpparit, jotka olivat yllättäen kalliimpia kuin täällä.

Kirjailijatar, ei me sitten mentykään nukkumaan. Lähdimme la-su välisenä yönä kello 4 ilman unia ja laivalla nukuimme n.6 tuntia. Kotona olimme kello 13 maanantaina. Alkoi siinä vaiheessa unen puute jo hieman tuntumaan :)

Thilda kirjoitti...

Ahaa, en tullutkaan ajatelleeksi että tietysti museoita on monta! Tarkoitin sellaista ruohokattoista pitkää taloa jossa oli eläinten puoli ja ihmisten puoli, korkeakynnyksinen ovi taisi vain olla välissä. Talo maastoutui hyvin maisemaan, kuin pitkulainen kumpu. Muistaakseni ihan samaa mallia on käytetty viikinkiajoista asti jonnekin 1800-luvulle...
Muistan myös yhden ihanan liikkeen jossa myytiin VANHOJA vaatteita, mm 20-luvun hääpukuja! Myyjä kertoi tuovansa niitä jenkeistä. Onkohan se vielä siellä...

Annika kirjoitti...

Millainen tuo kirpputori oli?
Minä teen samanlaisia tuliaislöytöjä: kiviä, simpukoita. Millainen on hevosen hammas?! Olen nähnyt vain suussa ;)

Solen kirjoitti...

Thilda, ei käyty tuolla museossa, mutta vitsi olisin kyllä halunnut! Kuulostaa ihan tosi mielenkiintoiselta paikalta.
Vintagekauppoja oli melkein joka kadunkulmalla siellä, monenlaisia ja kalliita, tosi kalliita. Morsiusmekkoja ei näkynyt,kaikkea muuta rimpsuista ja ihanaa kylläkin :)

Annika,
kirppari oli vähän sellainen kuin Valtterin kirppis helsingissä. Ihmiset sai tulla itse myymään vaatteitaan. Siellä oli tosi paljon kaikenlaista, jotkut hieman kalliimpia ja jotkut halvempia, mutta siellä olisi kyllä saanut tuhlattua vaikka miten paljon aikaa ja rahaa :)
Siskoni löysi hampaan, voin ottaa siitä joku päivä kuvan ja tehdä siitä ihan ikioman postauksen. Se on hieno!