lauantai 3. heinäkuuta 2010

JuhannusretkiSuuntaa ensin Himosfestareille, sieltä saa kerättyä parissa tunnissa satasen edestä tölkkejä. Sillä rahoitat mukavasti reissun. Syö piknikkieväät keräyksen päätteeksi golfkentän nurmella.Kuvaile matkalla ohikiitäviä koivumetsiä ja kuvittele itsesi vanhaan suomi filmiin.Bongaa vanhoja ja kauniita taloja ja kuvittele niille tarina. Tämä talo on Kuhmoisista ja siellä on asunut kaunis neito, joka on huokaillut yläkerran ikkunasta sulhoaan, nukkunut seitsemän kukkaa tyynyn alla.Muista ikuistaa myös kuvia teistä kahdesta.Pysähdy katselemaan lehmiä laitumella. Nyt kun niitä vielä näkee.


Nauti auringonlaskusta Asikkalanselällä.Ilta päättyy Sysmään, Suopellon vanhalle lossipaikalle. Siellä grillaa laiturilla ja nauti hyvästä ruuasta, rakkaan seurasta, raikkaasta tuulesta ja hiljaisuudesta.
Muista ottaa tyyny mukaan.


Hyvin nukutun yön jälkeen, nauti aamukahvit ja -pullat kauniissa kahvilassa,
Hilta ja Hulta, sysmäntie 16Nappaa pihalta ruusunoksa autoon, matkakukaksi, tuoksua tuomaan.

Tässä oli meidän juhannusreissu.

8 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hauska kuvakertomus reissustanne, kiitos kun jaoit nämä. Vähän erilainen juhannus kuin itsellä tai monella muulla. Varsinkin tuo kahvila näytti ja kuulosti hyvältä...

Malla kirjoitti...

Ihana matkakertomus! Minäkin aina bongaan kauniita taloja ja mietin, millaista väkeä niissä asuu, tai on joskus asunut.

Hilta ja Hulta, siinäpä ihana nimi kahvilalle :)

SARI kirjoitti...

Aika läheltä liippasit meidän kesälomapaikkoja, Kuhmoisista käännytään ja ajellaan mökille ... ens viikolla !

Annika kirjoitti...

Onko jossain myös Hilda ja Hulda? Ihan kuin olisin jossain nähnyt kyltin!
Teillä on ollut mainio reissu. Haluaisin tuollaiselle myös, mutta meillä on tämä sirkus, jonka mukana retkenteko ei ole niin simppeliä.

Kirjailijatar kirjoitti...

Aivan mielettömän hauska reissu :)Tulin tästä kuvakertomuksesta niin hyvälle tuulelle. Juuri näin, ilman suuria suunnitelmia syntyvät parhaat reissut. Ja kyllä Suomessa on kaunista kesällä, ja maisetmatkin olivat osittain tuttuja.

Niina kirjoitti...

Ai että,tämä oli aivan mahtava! Ihanaihana reissu teillä ja ihana tämä postaus! Tuli hymy huulille,kiitos:)

tuike kirjoitti...

Ihana juhannusreissu! Paikkakunnat oli IHAN outoja. Pitäs etsiä uusia Suomi-reittejä.

Posti tuli, kiitos. Aivan ihana kangas!

Solen kirjoitti...

Hanna(14a4), tämä oli vähän sellaine extempore juhannusretki, kun alkuperäisiin suunnitelmiin tuli muutos. Minulla oli hauskaa ja tuo kahvila oli ihana. Siellä oli jättikokoiset voisilmäpullat :)

Malla, voisin kirjoittaa vaikka kuinka paljon vanhoista taloista. Niissä on jotain sellaista mitä ei voi järjellä käsittää. Ne ovat lumoavia ja mieltä kiihottavia.

Sari, oi, sepä hauskaa, vähän tuttuja maisemia jo etukäteen :) Hyvää suomen vierailua!

Annika, varmaan jossain on, ainakin nimenä kuulostaa kamalan tutulta.
Nyt on vielä hyvä tehdä tälläisiä äkkilähtöjä, kun ei ole itsellä niin nuukaa missä nukkuu ja milloin syö. Lasten kanssa se on tietysti vähän eri asia. Mutta voi lastenkin kanssa tehdä vaikka vain päivän kestäviä pikkuretkiä lähiseuduille.

Kirjailijatar, tämä oli hyvä irtaantuminen perinteisestä juhannuskaavasta. Ja hauskaa oli todella, ilman mitään suunnitelmia, sinne vain mihin nenä näytti. Tuo oli parasta :)

Niina, kiitos Niina, meillä oli tosi hauskaa itsellämmekin, tätä postausta oli hauska koota :) Mukava kuulla, että sinä tulit iloiseksi.

tuike, joskus on mukavaa tökätä sormi silmät kiinni suomen kartalle ja lähteä jonnekin ihan outoon paikkaan :) Osa tuosta reitistä oli minullekin ihan outoa seutua, se oli mukavaa, katsella uusia paikkoja.
Hyvä, että paketti tuli perille :)