torstai 4. helmikuuta 2010

Haaste


Mimmi lähetti minulle mukavan haasteen, joka on nyt käynyt monessakin blogissa. Eli neljännen kansion neljäs kuva. Tämä kuva on Mummola-kansion neljäs kuva. Onneksi molemmat henkilöt kuvassa heilahtaneet, vaikka ei kumpikaan varmaankaan olisi pahastunut, jos olisivat päässet kuvaan.

Mummolani korven keskellä, pienellä paikkakunnalla. Mummo paistaa herkullisia siikafileitä ehdassa voissa. Pappa ajaa lunta traktorilla ja Hupi-koira juoksentelee vieressä.

Mummolan vintti on aarreaitta. Kun olin pieni, vintille piti päästä ainakin kerran aarteita kaivelemaan. Siellä oli kaikkea mitä voi kuvitella. Vanhoja palkintolusikoita, retrotyynyliinoja, vanhoja palttoita ja monta muovisäkkiä vanhoja vaatteita. Siellä oli myös monta ampiaisenpesää ja hämähäkkejä. Muutama vuosi sitten vintin lattiaan laitettiin uusi kerros eristysvillaa ja uudet laudat päälle. Kaikki aarteet hävisivät, poltettiin tai vietiin jonnekin, enää vintillä voi käydä fiilistelemässä vanhoja muistoja.

Mummolassa on ulkosauna, jonka ulko-ovessa on styroksi, joka on paineltu täyteen pullonkorkkeja. Saunassa on kylmävesiletku, jolla huuhdellaan hiuksista Erittäin Hieno Suomalainen Shampoo. Ulkovessa on saunan takana, nokkospensaiden ympäröimänä.

Mökin edessä kasvaa juhannusruusu ja koivu.

Mummolaan vie hiekkatie ja pappa näyttää salaisen paikan metsässä, jossa kasvaa niin paljon metsämansikoita kuin vain jaksaa syödä.
Pellolla seisoo kurkipari.

Tässä haaste:
1. Avaa neljäs kuvakansio
2. Valitse neljäs kuva ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä kaveria tekemään sama.

Haastan Lotan, Kukka-maarian, Minttumaarin ja Himalaisen. Yritin valita sellaiset kaverit, jotka eivät vielä ole tehneet tätä.


5 kommenttia:

Anjuska kirjoitti...

Voi miten tykkään tuosta kuvasta! Oikean mummolan oikea mummo. Minullakin oli tuollainen mummola ennen, nyt mummolassa asuu serkku ja talo on vieras. Mummokin on enää vain muistoissa.

Lotta kirjoitti...

Ihanaa kuulla tarinaa aidosta mummolasta. Paljon tuttuja juttuja mitä olin unohtanut, kuten nokkoset vessan takana. Minunkin mummolassa oli vintti jonka lattiapurut oli täynnä aarteita. Kuva hehkuu lämmintä tunnelmaa. Kiitos haasteesta.

Kirjailijatar kirjoitti...

Aivan ihana tarina ja kuva! Kuvassa on todella lämmin tunnelma, välitön ja realistinen. Olet vanginnut todella jotain ainutkertaista. Muistosi olivat niin kauniita, että melkein tuli kyynel silmään, kun aloin muistella omia muistoja. Erittäin hieno suomalainen shampoo :) Se nyt vaan kuuluu pihasaunaan.

himalainen kirjoitti...

Ihana ihana tarina, kiitos tästä :) mummo ja pappa ja Hupi-koira. Ja vielä kurkipari. Ihan hiljaa täällä tunnelmoin, en osaa edes oikein mitään sanoa, luen jo toista kertaa tätä. Kiitos.

Ja kiitos haasteesta, taidan arpoa jonkin matkakuvan, kun neljäs kansio oli tietenkin omistettu läheisille ihmisille..

Solen kirjoitti...

Anjuska, meidän mummola on kyllä sellainen stereotyyppinen, oikea mummola minkä voi kuvitella. Hassua enpä ole ennen ajatellut sitä noin.

Lotta, mukavaa, jos ilahduit. Mummolasta oli mikava kirjoittaa.

Kirjailijatar, kiitos, ja toivottavasti oli hyviä kyyneliä.Minusta on ihana muistella vanhoja ja tunnelmoida menneitä aikoja.

Himalainen, olen iloinen, jos tulit iloiseksi.