tiistai 16. helmikuuta 2010

Hetken oivallus







Ollessani ruokamatkalla Anttolanhovissa, tajusin jotain mielestäni hyvin tärkeää minulle. Siellä söimme vain paikallisten tuottajien tuotteista tehtyjä ruokia. Juustot, juomat, lihat, kasvikset, kaikki oli paikallista. Muistan kuinka hyvältä kaikki maistui ja kuinka hyvältä tuntui syödä, en miettinyt kertaakaan oliko possuilla hyvä elämä sillä tiesin, että niillä oli. Kokkimme tunsi sikafarmarin ja kertoi, että farmari paijaa possujaan aina lähtöön asti. Siinä hetkessä tajusin, että jos en voi ostaa luomulihaa joka päivä tai viikko, mielummin olen ilman. Siinä hetkessä oikeastaan päätin, että en osta enää mitään atrialihoja. Ja se on ollut helppo päätös pitää.
***
Aino-kisu on löytäyt paperipussista uuden piilon. Se kömpii kauhealla rapinalla sinne ja odottaa, että joku tulee etsimään sitä. Melkein jo kuulen kun se huutaa: " Nyt voi tulla etsimään! "

4 kommenttia:

Virkattu lintu kirjoitti...

Luomua kannatan minäkin! Oikeastaan voisin valita luomua vielä useamminkin... Joskus sitä on pihi ihan turhaan.

Sinulla on muuten tosi kivoja kuvia täällä :) Tykkään noista aamiaiskuvista, ja tämän jutun kuvista myös.

Jonna kirjoitti...

Me ei syödä lihaa, mutta tietyt jutut ostetaan aina luomuna. Niin kuin vaikka maito ja kananmunat. Jauhot, ryynit ja vastaavat ostetaan myös luomuna mahdollisuuksien mukaan. Minua harmittaa, että luomuvihannekset ja -hedelmät on turkasen kalliita. Meillä on syöjiä niin montaa, että jos kaiken ostaisi luomuna alkaisin varmaan hyperventiloimaan kaupan kassalla. Mutta jotain kuitenkin. Reilua kauppaa kannatan myös.

Luomu on hyvä juttu!

Kirjailijatar kirjoitti...

Minä en ole muutamiin vuosiin syönyt lihaa, mutta muu perhe kyllä syö. Ja luomua suosin, kun ostan lihaa. Valitettavasti sitä saa vain turhan huonosti kaupoista, varsinkin kanaa. Myös riista on toki kovin luomua,ja sitä saamme jonkun verran tutulta, joka käy metsällä. Enemmän pitäisi jaksaa miettiä näitä ostotottumuksia, mutta aina ei jaksa kaupassa olla niin valveutunut ja kyllä ne maksavatkin turkaset luomut usein liikaa.

Solen kirjoitti...

Virkattu lintu, nyt olen yrittänyt ostaa luomua enemmän ja olen säästänyt jossain muussa ei niin tärkeässä jutussa, että olen voinut ostaa lähi/luomuruokaa.
Kiitos, yritän kehittyä koko ajan kameran kanssa ja kyllä se alkaa pikkuhiljaa näkyäkin :)

Jonna, munat minäkin ostan luomuna, mutta maitoa meillä juodaan niin vähän, että se on vielä ihan tavallista. Vaikka olen huomannut että luomumaito on paljon paremman makuista. Luomuvihannekset ja -hedelmät ovat kyllä ihan älyttömän kalliita ja täällä kaupungin takana harvemmin edes on luomua tarjolla. Mietin, että nyt kun tulee kesä, niin alan etsiä tästä lähiseuduilta ihmisiä, jotka kasvattavat vihanneksia, niin voisi ostaa suoraan tiloilta. Täällä maalla niitä luulisi olevan :)
Pidetään luomulippu korkealla! :)

Kirjailijatar, etsimme tässä joulun aikoihin luomujoulukinkkua. Ei löytynyt mistään, vaikka sentään kaupungista kävimme kyselemässä eikä se ole mikään pieni kaupunki.Olimme aivan ällistyneitä, tyydyimme sitten viljapossuun. Niin ja tosiaan sitä kanaa en ole löytänyt myöskään mistään. Mutta kasvikset kelpaavat minulle mainiosti. Naminam.
Niin ja sellainenkin tuli mieleen, että muovipusseja en enää huoli ollenkaan.