keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Tänään......menemme juhlimaan siskon läksiäisiä (sinne Islantiin). Tuntuu hurjalta, että hän lähtee sinne yksin kuukaudeksi, itse en tiedä uskaltaisinko.

Jäämme Kaupunkiin kissavahdiksi loppuviikoksi. Se tuntuu melkein pieneltä lomalta, kun saa mennä vaikka joka päivä eri kahvilaan kahville eikä tarvitse miettiä menikö se kirjasto nyt tänään neljältä vai seitsemältä kiinni. Kaupungissa se menee kahdeksalta. Olen aina luullut, että tykkäisin asua pikkukaupungissa, siis sellaisessa, jossa nyt asumme, mutta nyt jotenkin on alkanut ahdistaa tämä rajoittavuus. Ehkä sitten, kun kevät etenee enemmän, ahdistavuus katoaa. Saa olla enemmän pihalla, ei ole niin erakko-olo.

***


Päivä 1.

Aloitin eilen illalla käyttämään oliiviöljyä kasvojen pesuaineena. Paljon olen kuullut kehuja, siitä, iho tykkää. Olen itse etsinyt kauan iholleni sopivaa kosteusvoidetta. Kaikkia mitä olen tähän mennessä kokeillut, ovat reagoineet ei-toivotusti ihoni kanssa ja sitten olen taas lähtöpisteessä.

Oliiviöljy puhdistaa ihon hellävaroen ja koska se on öljy, se myös samalla kosteuttaa.

Illalla hieroin öljyä kasvoille, kastelin pyyhkeen kuuman veden alla ja pisin sitä kasvoilla niin kauan, kunne se oli jäähtynyt. Sitten pyyhin ylimääräisen öljyn pyyhkeellä pois. Iho ei jäänyt rasvaisen oloiseksi, eikä kiiltäväksi, vaan päinvastoin, ihoni tuntui puhtaalta. Naamaa ei kiristellyt, ei tarvinut lisätä mitään rasvaa jälkenpäin.

Jatkoa seuraa. Odotan itsekin jännittyneenä tulevaa.9 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Mukavaa lomaviikkoa kaupungissa!

Käytätkö meikkiä? Puhdistaako oliiviöljy meikitkin pois, meikkivoiteen esimerkiksi?

Celia kirjoitti...

Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta tuo oliiviöljypuhdistus, pitääpä kokeilla. Minuakin kiinnostaa lähteekö sillä esim. peitevoide?

Ihanaa viikkoa!!
Siskosi on onnentyttö.

Mirva kirjoitti...

Mahtavaa kuulla, että uskalsit lähteä kokeilemaan oliiviöljyä. Minulla se ainakin tosiaan toimii, ja poistaa meikin myös.

Pikkukaupunkielämässä on puolensa, hyvät ja huonot. Itseäni hirvittää tuleva kaupunkiin muutto -- vaikka kaipaan kahviloita ja palveluita, tuntuu että lapsen kanssa olisi maalla parempi. Aika näyttää, kuinka on.

Annika kirjoitti...

Mukavia läksiäisiä ja kissanvahtia! Minustakin tuo oliiviöljy kuulostaa mielenkiintoiselta. Muistan ostaneeni 15 vuotta sitten apteekista ihohoitosarjan (puhdistusmaito+kosteusvoide), joka oli täysin oliiviöljyyn pohjautuva. Kun niitä käytti viikon, alkoi itsekin tuoksua oliiviöljylle hyvin voimakkaasti, ja sama alkoi maistua suussakin. En pystynyt käyttämään niitä kauempaa. Olisi mielenkiintoista kuulla, tuleeko normaalista öljystä samanlaisia vaikutuksia?

Olina kirjoitti...

Kun ensikerran muutin pikkukaupunkiin, olin ihan äimänä siitä ettei mikään ole koskaan auki kun olettaisi... Sitten kun palasin pääkaupunkiseudulle, koin ahdistavaksi sen kaikki auki kokoajan -meiningin. Niin sitä ihminen muuttuu:)

Oliiviöljy kokeilu on kiinnostava! Jään odottamaan, mitä seuraa.

Kaylovesvintage kirjoitti...

wonderful photos

Kirjailijatar kirjoitti...

Mielenkiintoista, haluan kuulla ehdottomasti lisää tuosta oliiviöljyrasvauksesta. Luonnonmukaista ihonhoitoa parhaimmillaan. Tuntuisi, että se jättäisi ihon rasvaiseksi, mutta ilmeisesti ei :)

himalainen kirjoitti...

Tykkään niin näistä lämpimistä keltaisen kuvista.

Lasten talviatooppista ihoa me ollaan hoidettu jo pitkään oliiviöljyllä, minusta se on ollut hyvä siinä. Ja huulirasvana käytän myös sitä itse.

Pieni loma kaupungissa on kuin paras kahvilaherkku. Ihanaa loppuviikkoa!

Solen kirjoitti...

Jonna, en käytä meikkiä, joten en kyllä tiedä lähteekö sillä meikkivoide. Taidanpa ottaa siitä selkoa.

Celia, juuri tuossa Jonnalle päivittelin, että pitää ottaa selkoa tuosta meikkijutusta.
Kiitos ja siskoni on tosiaan onnentyttö :)

Mimmi, ainakin näinä kahtena päivänä olen ollut myös tyytväinen öljyyn. Lähteekö meikki tosiaan kaikki, puhdistatko pelkällä öljyllä?

Varmasti lapsen kanssa on helpompaa maalla. Itse lapsuuteni maalla viettäneenä voin sanoa, että olen kyllä kiitollinen siitä, että juuri siellä sain sen viettää.
Nyt tässä vaiheessa kun ei vielä lapsia ole, olisi mukavaa, kun saisi hieman vapautta mennä. Maalla ei voi mennä mihinkään kun ei siellä oikein ole mitään :) Ehkä ahdistus laimenee kesää kohti, kesä maalla on oikea kesä!

Annika, ei ainakaan vielä ole tullut moisia oireita oliiviöljystä. Luulen, että tuotteissasi oli jotenkin kemiallisesti lisätty jotain aromeja, niin sen takia ne alkoivat tuntua liialta. Öliiviöljyhän itsessään on 100% luonnontuote ja minun yritykseni on kokeilla pärjäänkö ilman mitään lisäaineita tai muita kosmettiikkateollisuuden tuotteita. Tähän asti menee oikein hyvin.

Olina, itse en varmaan ikinä sopeutuisi helsinkiin, siellä meininki on jo liian kaupunkia minun makuuni, mutta ymmärrän itse täysin tunteesi. Itse maalta tulleena, ekan kerran muutin yksin kaupunkiin, oli hieman ahdistava meininki jo sen puolesta, että kun astut ulos ovesta, olet jo julkisella paikalla. Ei omaa rauhaa. Mutta kyllä siihen tottuu ja ihminen muuttuu, niin kuin sanoit :)

Kaylovesvintage, Thank you and welcome to visit again!

Kirjailijatar, olen hurahtanut tähän luomuiluun kaiken tämän keinotekoisuuden keskellä. Olisi helppoa vain marssia sokkarille ja ostaa joku nivean naamarasva, mutta sehän voi olla ihan mitä vaan kauniissa purkissa. Palaan juurille :) Ei ainakaan minun ihoani öljy jätä ollenkaan rasvaiseksi. Kosteuttaa normaalisti ja illalla huomasin pientä hilseilyä ihollani eli ei siis ainakaan liikaa rasvoita.

Himalainen, kiitos, vaihdoin keltaiset pussilakanat ja tyynyliinat, tuli heti paljon pirteämpi mieli :)

Oliiviöljy on monikäyttöinen, ainakin minun huuleni ovat pehmeämmät kuin ikinä, kun olen alkanut käyttää sitä.

Nautin nyt tästä kaupungista, kahvilaherkuista ja ihmisistä. Kotiin on sitten taas mukava palata! Hauskaa viikkoa sinullekin Himalainen!