perjantai 12. maaliskuuta 2010

Aurinkoaamu ja auton uusi aika





Tänään on se päivä, kun automme lähtee käyntiin pitkän hiljaiselon jälkeen. Uusi akku, uusi elämä. Nyt voimme lähteä kaupunkiin vaikka keskellä yötä jos siltä tuntuu.
***
Päivä 10 & 11
Ihossa on tapahtunut paljonkin muutoksia, eikä vain hyvään suuntaan. Iho on kamalan kuiva, hilseilee. Luulen, että pelkkä oliiviöljy ei ole tarpeeksi kosteuttava minun iholleni itsessään. Eilen pesun jälkeen laitoin kasvoille vielä bodyshopin teepuuöljyrasvaa. Se tuntui auttavan. En tiedä pitäisikö etsiä joku toinen, hieman "rasvaisempi" öljy oliiviöljyn rinnalle, vai käyttää sitten myös naamarasvaa. Oikeastaan sen takia ryhdyin tähän, kun halusin päästä minimiin kaikkien lisäaineiden ja petrokemiallisten ainesosien käytössä. Luulen, että etsin jonkun voiteen, joka on hyvin luonnonmukainen, niin, että sitä voisi vaikka syödä.

16 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Karite- eli sheavoi on hyvä kuivalle iholle, sataprosenttinen luonnontuote. Saa esim. Ruohonjuuresta.

Käytän sitä itse, ei hilseile naama enää kovimmillakaan pakkasilla. :)

Mirva kirjoitti...

Ihanaa aurinkoa kuvissasi! Minäkin olen kuullut hyvää tuosta Ilonan mainitsemasta karite-voista, ainakin ei luomutuotteistani karitevoi-tuotteet kosteuttavat parhaiten. Kannattaa ainakin kokeilla!

Annika kirjoitti...

Minun autossani oli ihan sama vaiva. Kurjaa, kun piti monta reissua jännittää, lähteekö käyntiin. Nyt hurahtaa vain ja avot! Maaseudulla auto on pakollinen kulkuväline, vaikka kuinka yrittäisi elää ekologisesti. Mielenkiintoinen tuo sheavoi.
Aurinkoa viikonloppuusi!

Virkattu lintu kirjoitti...

Kiva että pääsette vapaasti liikkumaan :) Kauniita aurinkokuvia!

Jaaha, täytyypä itsekin joskus käydä tutkimassa Ruohonjuuren voidehyllyä. Täältä blogeista saa kyllä usein hyviä vinkkejä.

Kirjailijatar kirjoitti...

Olen seurannut mielenkiinnolla oliviiöljykoettasi ja tosi harmi, ettei se sopinutkaan sinulle. Mutta onhan näitä luomutuotteitakin. Ihanaa valoa ja rakastin tuota vanhaa valokuvaa, se on kaunis!

Ritva kirjoitti...

keltaista kevättä ja
onnea automatkoille!

korea kortti?kuva- herkku!

Solen kirjoitti...

Ilona, kiitos vinkistä. Olin tänään juuri Kaupungilla ja arvaa muistinko sitä käydä hakemassa, ärmur.

Mimmi, Aionkin kokeilla, kunhan vain muistaisin ostaa :)

Annika, tuntui jotenkin että on loukussa kun ei päässyt pois silloin kuin olisi halunnut. Onneksi auto on nyt kunnossa ja pääsee ajelulle kun vain haluaa.
Aurinkoa myös sinun viikonloppuusi :)

Virkattu lintu, Minustaki on ihanaa kun pääsee vapaasti. Tuntuu, että voisin lähteä minnevain :)

Kirjailijatar, en ole vielä kokonaan luopunut tuosta kokeilusta. Aion hankkia sitä karitevoita ja katsotaan sitten miten homma alkaa toimimaan. Ehkä kesällä homma voisi toimia paremmin kun iho ei ole talvi-ilmasta niin kuiva.

Ritva, Vanha kuva on espanjasta kirpputorilta hankittu. Siinä tyttönen perinteisessä puvussa. Löysin se perkjantaina aivan sattumalta yhden vihkoni välistä :)

maijja kirjoitti...

Heissunveissun, uskomatonta että löydän blogisi vasta nyt! Ahnaasti ahmien olen kahlannut jo kauas taaksekin ja jatkossa palaan kyllä. Sinulla on mukava ote tekstiin ja kuviin. Ja minulla sen sijaan on samanlainen kuppi kuin tuossa pari postia alempana :-)

Solen kirjoitti...

Maijja, ihan posket punehtuu, kun tuollaisia kohteliaisuuksia kuulee :) Mukavaa että olet tänne löytänyt ja tervetuloa sitten uudelleenkin.
Vanhaa arabiaa, liian kaunista vitriinissä säilytettäväksi.

Anjuska kirjoitti...

Voi mikä kevät tulvi näistä kuvista, tulinpas iloiseksi!

SARI kirjoitti...

Karitea tosiaan voi vaikka syödä. Sitä saa tää afrikkalaisten tuotteiden kaupoista tosi halvalla. Mutta luulen, että tarvitaan jotakin kosteuttavaa rinnalle. Minä olen ryppyvoiteita käyttänyt jo toistakymmentä vuotta, olen varsinainen korppu muuten.

SARI kirjoitti...

Siis TÄÄLTÄ piti tuossa lukea.

kukka-maaria kirjoitti...

Heihei! Mahtava oliiviöljy-kokeilu ja ihania kuvia! Kokeilepa dr Hauschkan tuotteita. Ovat sopineet ainakin miulle ja niillä on mm. sellaista kasvoöljyä, joka voisi toimia sinullekin.

Neiti Nimetön kirjoitti...

En tiedä olenko nyt oikeassa, mutta esim. minun pintakuivaihoni ei ime rasvaista rasvaa, vaan sellaista missä on paljon kosteutta. Tai imeehän se sitä, muttei se tunnu auttavan. Olen myös huomannut, että jos en hyöryttele ja kuori ihoani säännöllisesti niin mitkään voiteet ei auta. Just tuon hyörytyksen olen havainnut tosi tärkeäksi ennen kuorintaa. Tsemppiä ihokokeiluihisi! :)

Olen alkanut himoita tuollaista lasista kupua. Ne on ihania. Ei haittais vaikka ois montaa kokoa ja korkeutta...

Minttumaari kirjoitti...

Yhtään kuvaa en näe, kun kone lataa niitä ikuisuuden :/

Ajattelin kuitenkin hihkaista, että itse löysin tänä talvena sellaisen naamarasvan, joka pitää hankalahkon pintakuivan ihoni hyvänä. Body Shopin ALOE - toimii.

Solen kirjoitti...

Anjuska, mukavaa, jos tulit iloiseksi, se on aina kiva kuulla :)

Sari, minun piti sitä ostaa sitä heti kun Ilona sitä suositteli, mutta arvaa muistinko. Ekolo oli jo mennyt kiinni ja kun sokkarilta kävin katsomassa ihan pieni purkki melkein 15e. Kallista, en tiedä kyllä Ekolon hintoja, mútta luulet, että se ainakin hieman halvempaa olisi siellä. harmi kun en asu siellä :)

Kukka-Maaria, heippa, kiva taas kuulla sinusta.
Olen kokeillut dr.hauschkan ruusuvoidetta, joka ei sopinut minulle ollenkaan. Ehkä nuo öljyt voisivat olla erijuttu, jospa vaikka ekolosta saisi näytepakkauksen, tai sokkarilta. Tuntuu niin tuhlaukselta, että melkein käyttämätön ruusuvoidekin vaan makaa vessankaapissa. Se ei nimittäin ollut kovin halpa :)

Neiti Nimetön, aa uusia vinkkejä. Sauna kyllä tuntui tekevän hyvää iholleni, niin tuota höyrytystä voisi kokeilla. EIhän se ota jos ei anna, vai miten se sanonta nyt menikään :) Saanko kysyä mitä kosteuttajaa käytät?

Tuo minun lasikupuni oli vain parin (!) euron kirppariostos. Sen jälkeen en ole niihin kirppareilla törmännyt, vain sisustuskaupoissa ja missä hinnoissa. Mutta onhan ne kieltämättä ihania. Iso ryhmä olisi hieno. Vaalin tuota ainoaani, mieheni ei saa sitä tiskata :) Vain minä.

Minttumaari, voi kurjuus, hitaat koneet on inhottavia.

Minulla on ollut body shopin oliko se a,b vai lieko c-vitamiinivoidetta, sellaisessa vaaleanpunaisessa pyöreässä rasiassa, joka toimi kanssa suhteellisen hyvin. Se on nyt loppu, joten tuota Aloe rasvaa voisi kokeilla. Kun anita roderick kuoli ja loreal osti body shopin olen jotenkin alkanut miettiä onkohan tuotteet vielä samanlaatuisia. Vielä en ainakaan ole huomannut laadun heikkenimistä, ja toivottavasti sitä ei tulekaan.